Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana la protecció de l’edifici ocupat per la PAH a Aldaia
RedactaVeu / Aldaia.

La diputada d’EUPV en Les Corts, Marina Albiol, ha anunciat que la formació d’esquerres registrarà una Proposició No de Llei en Les Corts per a assegurar la protecció de l’edifici ocupat per la PAH a la localitat valenciana d’Aldaia. “El Tribunal d’Estrasburg ha paralitzat el desallotjament de l’edifici ocupat per la PAH a Salt i, per tant, ja no hi ha discussió: és legal ocupar edificis buits en mans de la banca rescatada per a famílies desnonades”, ha afirmat Albiol qui ha felicitat la PAH de València per aquesta ocupació i ha fet una crida a “multiplicar les ocupacions dels edificis buits dels bancs per a famílies desnonades, atesa la inacció de la consellera d’Habitatge i del Consell en general enfront dels desnonaments”.

La diputada d’esquerres ha recordat que el País Valencià lidera el nombre de desnonaments en tot l’Estat, “una situació gravíssima que aquest tipus d’ocupacions amb el suport del Tribunal Europeu de Drets Humans ajuden a pal·liar”, postil·la Albiol.

La diputada d’EUPV demanarà a la consellera Isabel Bonig que visite l’edifici ocupat per a crear una “interlocució i un diàleg” amb els impulsors de la iniciativa. Albiol ha elogiat la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca que ha sabut “articular respostes a la lamentable i trista situació de les persones desnonades al País Valencià enfront d’una Conselleria inactiva i casposa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa