Diari La Veu del País Valencià
Isabel-Clara Simó inaugura la col·lecció ‘Trànsit’, de Bromera
RedactaVeu / Alzira

La vida sense ell, d’Isabel-Clara Simó, inaugura a Bromera la col·lecció ‘Trànsit’. Aquest és el primer títol d’una sèrie de llibres de narrativa per a adults, però amb els elements necessaris per a atraure també el públic juvenil. En definitiva, es tracta d’una col·lecció en què la frontera entre literatura juvenil i per a adults es desdibuixa en favor d’una lectura engrescadora i àgil que captivarà lectors d’edats diverses.

És el cas de La vida sense ell. En un clar homenatge al seu Alcoi natal, Isabel-Clara Simó ens ofereix una novel·la que ens sorprén de nou amb una força renovada i una trama poderosa i vigent. Es tracta d’una lectura impactant i molt recomanable que ens converteix en testimonis del sofriment silenciós d’una dona sotmesa constantment pel seu marit que, sense infringir la llei, converteix la seua vida en un autèntic infern. Tot i que la novel·la parla d’un problema social d’indiscutible actualitat sobre el qual fa reflexionar el lector, també és una novel·la negra, amb una bona dosi d’intriga, en què assistim a la construcció d’un crim perfecte.

“Com seria la vida sense ell?”, escriu la Mercè en el seu diari mentre pateix la submissió i la humiliació constants a què la sotmet en Ricard. Immersa en l’infern del dia a dia, la Mercè comença a jugar amb aquesta idea i, quan neix el seu fill, pren una decisió abans inimaginable. Trenta anys després, és en Mateu, el fill del matrimoni, qui reviu aquell passat terrible a través del diari de la mare. Horroritzat, assisteix a la relació turmentosa de les persones que li van donar la vida i descobreix una veritat que li sacseja l’ànima.

Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943), doctora en Filologia Romànica, ha exercit l’ensenyament a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i el periodisme. Al llarg d’una carrera literària intensa i sòlida, ha obtingut guardons tan prestigiosos com el Premi Víctor Català 1978, el Premi de la Crítica del País Valencià 1986, el Premi Crítica Serra d’Or 1993, o el Premi Sant Jordi 1993. A Edicions Bromera ha publicat el clàssic Júlia, La innocent (Premi València de Literatura 1995), Dones, Raquel, Joel, Dora diu que no, les obres de teatre Còmplices i La visita, El meu germà Pol (Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2007) i, més recentment, Un tros de cel.

Comparteix

Icona de pantalla completa