Diari La Veu del País Valencià
Creu Roja atén 21.330 persones aturades des de l’inici de la crisi
EFE / València

Creu Roja ha atès 21.337 persones a través del seu Pla d’Ocupació des de l’inici de la crisi al País Valencià, la qual cosa ha permès que 3.478 persones accediren al mercat de treball en el període 2008-2012.

En total, des de la posada en marxa d’aquest Pla en l’any 2000, la institució ha atès 35.871 persones, la qual cosa suposa que durant els últims cinc anys de crisi econòmica ha atès el 60% de totes elles, ha informat Creu Roja en un comunicat.

L’objectiu és mantenir totes aquestes persones actives en la seua cerca d’ocupació i millorar els seus recursos de cerca, labor a la qual els equips d’ocupació de Creu Roja han dedicat una atenció mitjana de 63 hores per persona.

Aquests resultats són possibles gràcies al compromís de les persones participants i a mil empreses valencianes que han confiat en la institució per a la gestió d’ofertes d’ocupació.

Aquestes dades, segons el comunicat, situen la taxa d’inserció laboral en un 24%, a través dels projectes amb metodologia d’itineraris integrats.

Labor de formació

Al costat d’aquest servei, Creu Roja ha realitzat una important labor de formació i de fet, les seues accions formatives s’han incrementat en un 40% durant aquests cinc anys, en els quals han format a 11.899 persones, la majoria en idiomes, informàtica i noves tecnologies, encara que també en capacitació professional.

Els serveis integrats d’ocupació de la institució també han contribuït en l’assessorament als emprenedors, que s’ha materialitzat en 120 projectes empresarials i suport a 2.283 persones a través del projecte d’autoocupació.

A més, Creu Roja s’ha centrat a implantar projectes d’ocupació en 47 localitats, la qual cosa han definit com “una gran aposta de desenvolupament territorial” en aquesta època de crisi.

Segons Creu Roja, el perfil del Pla d’Ocupació al País Valencià és el de dona (58%), sense estudis (24%, al principi de la crisi era del 10%) o baixa qualificació professional i parada de llarga durada (vora un 40% mentre que en 2008 era del 9,6%).

En l’evolució d’aquest perfil destaca que mentre en 2008 la majoria era d’origen estranger (83%), en 2012 és la població autòctona la que ha augmentat en més del doble, passant del 17% al 46%.

Han destacat que es tracta de persones que anteriorment no s’havien acostat a Creu Roja per a cercar orientació laboral, però esgotats altres recursos, acudeixen a aquests serveis.

A més del suport d’empreses i de diferents institucions públiques i privades, Creu Roja compta al País Valencià amb 246 voluntaris i voluntàries que participen directament en el Pla d’Ocupació.

Comparteix

Icona de pantalla completa