Diari La Veu del País Valencià
Centenars de persones protesten contra la congelació salarial
RedactaVeu / València.

Centenars de persones s’han concentrat a les portes dels seus centres de treball per protestar per la congelació salarial anunciada per a 2014 i per la derogació del Decret Vela. La mobilització, convocada en solitari per Intersindical Valenciana, també ha inclòs concentracions en el CA9O, els PROP i centres d’Alacant i Castelló, així com tres manifestacions a València.

La mesura de protesta es produeix pocs dies abans d’una setmana que aclarirà alguns aspectes del futur immediat per al personal públic valencià, ja que dilluns està anunciada una reunió tècnica, a la seu de la Conselleria d’Administracions Públiques (carrer Micalet) i una Mesa General de negociació per al dijous 23 que hauria d’aclarir les retribucions i les condicions de treball per a 2014. El sindicat ha decidit convocar una nova concentració de delegades i delegats dilluns 21 coincidint amb la reunió tècnica.

En eixe sentit, Intersindical Valenciana desconfia de les paraules ‘ambigües’ dels responsables de la Generalitat, que no han aclarit si es prorrogarà o no el Decret Vela ni si serà substituït per alguna altra mesura que supose retallades en els drets i retribucions del personal.

Intersindical ha convocat les concentracions i manifestacions en solitari perquè la resta de sindicats han decidit confiar en les bones paraules del Consell. “Nosaltres, per contra, no tenim cap confiança ni amb el President Fabra ni amb el conseller Moragues que estan caracteritzant la seua gestió en la retallada de drets i l’empobriment de les valencianes i valencians”, han assegurat fonts del sindicat.

Finalment, Intersindical Valenciana no acceptarà cap retallada ni tampoc que no es compense tot el poder adquisitiu perdut en aquests anys i exigirà la reposició dels llocs de treball perduts als darrers anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa