Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Gandia, imputat pel trasllat de l’escultura d’Antoni Miró
EFE / RedactaVeu / València

Fonts del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) han confirmat que el jutjat ha rebut una querella per la decisió del consistori de retirar de la seua ubicació actual a una rotonda una obra artística de l’escultor alcoià.

La declaració, que encara no té data, es produeix no per la valoració d’indicis de delicte sinó perquè és la conseqüència processal lògica després de ser admesa la querella, han precisat les fonts.

El diari El País publica hui que el jutge ha admès a tràmit l’acusació contra tots dos polítics per canviar de lloc, amb el risc afegit de la seua possible destrucció, l’escultura pública ‘25 d’Abril 1707’, que es va realitzar expressament per a la rotonda on està actualment emplaçada.

Torró, que ha comparegut hui en roda de premsa al costat de Vicent Gregori, ha assegurat que els motius del trasllat “estan totalment allunyats de postures ideològiques i polítiques” i ha defensat que les explicaran davant el jutge i arribat el moment “acataran la seua decisió”. Aquests arguments contrasten amb paraules de l’alcalde que assegurava fa uns dies que l’escultura era ‘catalanista’, a més que ningú l’entenia i desbaratava la rotonda d’entrada a la ciutat

Ara, l’Ajuntament de Gandia ha informat en un comunicat dels motius esgrimits per Torró per a argumentar la seua decisió com que, estant a una rotonda molt transitada “no s’acaba d’apreciar bé l’escultura, ni molt menys el seu significat”.

Ha explicat que amb el trasllat a l’actual parc del País Valencià (les Esclaves), l’escultura serà acompanyada d’una llegenda que explique “què va ocorrer en la batalla d’Almansa” i què van perdre allí els valencians. Torró ha recordat que l’escultura de Gandia no és original ja que hi ha una igual a Almansa i a la Universitat d’Alacant, i ha argumentat que la ubicació actual no és la idònia perquè l’estructura “posseeix un cant afilat que podria actuar de cisalla i tenir conseqüències en el cas d’un accident de trànsit”.

Respecte a la plataforma sorgida per aquesta polèmica i que critica el suposat cost del trasllat, Torró ha afirmat que tindrà cost zero perquè les despeses seran a càrrec de l’escultor encarregat de la nova imatge de la rotonda. “L’ús d’aquest motiu evidencia que, amb tota seguretat, la plataforma segueix arguments polítics del Bloc i PSOE”, ha postil·lat.

Segons Torró, amb el trasllat “no solament es pretén dignificar l’escultura de Miró”, sinó també “retornar el nom tradicional a la rotonda Serralta, en record al gest d’aquesta família que va crear en la seua propietat un pas de fusta a un lloc on hi havia un barranc”.

Comparteix

Icona de pantalla completa