Alcoi dedicarà un passeig a Ovidi Montllor 18 anys després de la seua mort...

A la zona s’erigirà una escultura realitzada per l’artista Antoni Miró
29 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / Alcoi
 
L’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat que dedicarà un passeig a la memòria de l’actor i cantant Ovidi Montllor. El Passeig del Viaducte, barri on va nàixer i viure l’artista alcoià, passarà a denominar-se a partir del mes de març Passeig d’Ovidi Montllor. Així es compleix amb el deute històric que la ciutat natal tenia amb una de les personalitats culturals que major projecció ha donat a la cultura alcoiana.
 
Així ho ha anunciat l’alcalde d’Alcoi Toni Francés, acompanyat del regidor de Política Lingüística Jordi Tormo, del director de l’Àrea de Cultura de la Universitat d’Alacant Faust Ripoll i del gerent de la companyia teatral La Dependent, Joanfra Rozalén.
 
A banda de donar a conèixer la dedicatòria del passeig, l’Ajuntament ha anunciat també una sèrie d’actes en memòria d’Ovidi Montllor, ara que s’acompliran 71 anys del seu naixement i 18 del seu traspàs, i que començaran aquest mateix dissabte amb el descobriment d’una placa commemorativa a la casa on va nàixer i viure l’Ovidi, ubicada al carrer Sant Joan de Ribera del propi Viaducte.
 
La placa serà descoberta per qui fou el seu gran company sobre l’escenari, el guitarrista Toti Soler, juntament amb la família del mateix cantant i actor, en un acte que comptarà amb una breu intervenció del cantautor Hugo Mas i del poeta David Peidro. Aquest mateix dissabte, a les 21 hores, el Teatre Calderón acollirà un concert del mateix Toti Soler.
 
Ja al mes de març, tindrà lloc un acte en què s’inaugurarà el Passeig Ovidi Montllor, i també s’inaugurarà l’escultura ʹFaré vacancesʹ que l’artista plàstic alcoià Antoni Miró dedica a la memòria del seu amic Ovidi Montllor. Es tracta d’un monument que s’instal·larà al passeig, i que presidirà el denominat ʹEspai Ovidiʹ, el qual, segons Tormo, ʺconsistirà en un espai públic on, qualsevol persona que acudisca, podrà conèixer la figura de l’Ovidi gràcies a diversos textos: una biografia, un text sobre l’Ovidi i el cinema, un altre sobre el teatre, un altre sobre la poesia, i un altre sobre Ovidi i la música, aprenent així les quatre dimensions artístiques més destacades d’aquest alcoià universalʺ.
 
Cal remarcar que per al finançament d’aquesta escultura l’Ajuntament està contactant amb diverses entitats i institucions, per tal de convidar a altres organismes a sumar-se a la iniciativa.
 
Tots amb Ovidi
 
L’alcalde Toni Francés destacava que ʺvolem que siga un homenatge d’Alcoi, però no només de la ciutat; que institucions, partits polítics, universitats, sindicats i entitats de tot arreu puguen participar en aquesta fita artística. Per fi complirem amb el deute que la ciutat d’Alcoi tenia amb l’Ovidi, i ho farem de la millor manera possible, no sols donant-li un carrer al seu poble, sinó també fent cultura. Creant cultura que vaja més enllà de la nostra ciutat, i que contribuïsca a regenerar la cultura del País Valenciàʺ.
 
Es dóna la circumstància, que actualment s’està construint el pont Paco Aura, que connectarà el barri del Viaducte amb Zona Nord, de forma que aquest barri disposarà de millors connexions i per tant d’una revitalització que acompanyarà aquest canvi de denominació i la instal·lació de l’escultura.
 
Per la seua banda, el gerent de La Dependent, Joanfra Rozalén, ha presentat dues produccions teatrals dedicades a Ovidi Montllor, que compten amb recolzament de l’Ajuntament alcoià. Es tracta d’Un quart amb l’Ovidi i d’Homenatge a T; el primer és un muntatge que s’estrenarà el mes de març, adreçat a públic escolar d’Infantil i Primària, mentre que el segon és una ambiciosa producció sobre un text de Jordi Botella, amb música de Moisés Olcina i audiovisuals de Xavier Cortés.
 
El muntatge compta amb el suport de la Universitat d’Alacant i de la Universitat Miguel Hernández d’Elx. En representació de la UA, Faust Ripoll ha destacat que ʺel recolzament de la Universitat a posar en valor la figura d’Ovidi Montllor no necessita de cap justificació. Com a universitat donarem suport i seguirem treballant amb l’Ajuntament per col·laborar en aquests actes d’homenatge a Ovidiʺ.
 
I a més a més, Jordi Tormo ha explicat també, que s’ha posat en marxa una comissió de treball integrada per diferents entitats i associacions d’Alcoi i comarca, que ja estan treballant en diverses activitats de caire cultural dedicades a la memòria d’Ovidi Montllor, i que hi seran puntualment anunciades.


 


Coral Romput - Vicent Andrés Estellés - Ovidi Montllor
 
next