Diari La Veu del País Valencià
Nou terratrèmol aquesta matinada d’1,8 graus a la costa de l’Ebre i Castelló
ACN / Tortosa

Després de tres dies d’inactivitat, aquesta matinada s’ha registrat un nou terratrèmol davant la costa del sud de les Terres de l’Ebre i Castelló. S’ha registrat al voltant de les 2.30 de la matinada i ha estat d’1,8 graus de magnitud en l’escala Richter. Protecció Civil no ha rebut cap avís ni es té constància que haja estat percebut per la població de les Terres de l’Ebre perquè no hi ha hagut cap telefonada al telèfon d’emergències 112 ni a les policies locals. El darrer sisme, de 2,2 graus, va ser registrat dimarts passat. Des del 4 d’octubre que no hi ha terratrèmols superiors als 2,5 graus. Cap del més de mig miler de sismes que s’han produït des del 8 de setembre ha provocat danys.

El Pla Sismicat continua activat en fase d’alerta i de manera preventiva des del passat 3 d’octubre. En general, l’activitat sísmica de la zona ha disminuït en freqüència i magnitud tot i que no es pot descartar que es seguisquen produint.

Des de l’inici de l’episodi, el 8 de setembre, hi ha hagut més de 500 petits sismes registrats dels quals la població n’ha percebut almenys 8, segons les trucades rebudes al telèfon d’emergències 112 o a les policies locals de la zona. Fins ara, no s’han registrat danys ni en habitatges ni en infraestructures.

Comparteix

Icona de pantalla completa