Diari La Veu del País Valencià
El Tempir recupera els premis per la llengua i la cultura del País Valencià
El Tempir / Elx

En una època com la dècada dels 80 del segle passat, que es prometia moderadament feliç i les activitats a favor de la llengua augmentaven dia a dia en un ambient polític tímid, ple d’inseguretats, pel que fa a la normalització lingüística, a Elx naixien els històrics sopars d’en Baena, que aplegaven moltes persones del món de l’educació, la literatura, el teatre, la música, la política, etc. del migjorn valencià, principalment, i serviren per a crear o irradiar estat d’opinió entre les persones de pobles i comarques veïnes sobre totes aquelles qüestions que preocupaven i afectaven la llengua, la cultura i el país.

Ara, quasi trenta anys més tard, El Tempir pretén recuperar-los formalment amb els mateixos objectius. Per això, en aquesta ocasió, Vicent Partal, director del diari electrònic VilaWeb, serà el mantenidor d’aquest sopar per tal d’analitzar i intercanviar opinions amb els assistents sobre la situació política actual i com ens afecta als valencians. A més, també es lliuraran els I Premis El Tempir per reconéixer la trajectòria cívica d’aquelles persones, entitats o empreses que s’han distingit pel treball diari a favor de la llengua i la cultura pròpies del País Valencià.

Els guardonats rebran una escultura del prestigiós artista Antoni Pons, conegut recentment per ser l’autor del cartell de promoció del Misteri d’Elx aquest estiu. Aquests premis compten amb tres categories: país, migjorn i Elx. I, finalment, s’hi presentaran els primers anuncis de la campanya ‘M’agrada el valencià’ que impulsa El Tempir a fi de promoure l’ús social del valencià d’una manera lúdica i reivindicativa alhora on els autèntics protagonistes són els ciutadans anònims.

El sopar i lliurament dels I Premis El Tempir tindran lloc el pròxim 25 d’octubre a les 21 hores al restaurant del parc municipal d’Elx. Les persones que hi estiguen interessades a assistir han de fer la reserva a [email protected] o pot telefonar al 644 02 34 93. El preu del sopar és de 28 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa