Diari La Veu del País Valencià
EU exigeix una investigació sobre possibles agressions policials en Sapadors
RedactaVeu / València

El diputat d’EUPV-Els Verds al Congrés, Ricardo Sixto, ha exigit a Delegació de Govern que òbriga una investigació “immediata” sobre la denuncia que han fet dos immigrants per agressions policials patides al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors, després d’haver iniciat una vaga de fam. “Volem que s’arribe fins al fons d’aquest assumpte, que s’encete una investigació i es depuren responsabilitats”.

Esquerra Unida ha demanat en reiterades ocasions el tancament d’aquestos centres i s’ha fet ressò dels diversos casos de denúncies de maltractaments en el CIE de Sapadors. “Aquestes últimes denúncies plouen ja sobre mullat”, afirma Sixto.

El parlamentari d’esquerres ha mostrat una enorme preocupació per la situació en què viuen els interns del CIE de Sapadors, “i especialment perquè ocorrega el que ja ha passat altres vegades, ja que quan es produeix una denúncia de presumpte maltractament, l’efecte immediat és l’expulsió dels denunciants”, subratlla.

Esquerra Unida ha reclamat en diverses ocasions, sumant-se a la campanya, el tancament immediat dels CIE. “És inacceptable la privació de llibertat d’aquestos immigrants, a més del secretisme i la falta d’informació sobre aquests centres i el seu funcionament, que vegem cada dos per tres qüestionat per les reiterades denúncies sobre agressions o maltractaments”, recorda Sixto.

El diputat exigeix al Govern que actue urgentment, “i que s’investigue en profunditat aquesta denúncia i es depuren responsabilitats. També demanem una vegada més el tancament d’aquestos centres, on la indefensió jurídica dels interns és tremenda. Cal recordar que aquestos immigrants estan interns per només haver comés una falta administrativa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa