Diari La Veu del País Valencià
L’oposició assegura que el PP vol regalar un aeroport de 200 milions
EFE / RedactaVeu / València

Els partits de l’oposició han exigit al Consell que el procés de gestió indirecta de l’Aeroport de Castelló es faça “amb llum i taquígrafs” i consideren que el PP vol “regalar un aeroport de 200 milions d’euros”.

El ple del Consell va autoritzar divendres a la societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas) perquè licite el contracte de gestió i explotació d’aquesta infraestructura aeroportuària per 20 anys i amb una aportació global màxima de 25 milions d’euros durant els deu primers exercicis.

El model serà de gestió indirecta flexible i permetrà reduir a zero les aportacions de la Generalitat, bé a partir dels 360.000 passatgers anuals o bé a partir del 10é any de gestió

En un comunicat, la diputada del PSPV en Les Corts, María José Navarro, ha demanat al Govern valencià que aquest procés de gestió “no estiga subjecte a confidencialitat com ha ocorregut fins ara”.

Navarro ha mostrat la seua sorpresa perquè “fins a fa tan sol tres mesos el conseller Buch mantenia totes les possibilitats obertes i ara s’han decantat per aquest model de gestió tancant la porta a la venda d’aquesta infraestructura”.

Per açò, ha assenyalat que des del PSPV esperen que aquest “no siga un anunci més que acabe en res com ha passat fins ara” i ha anunciat que el pròxim dia 29, en la comissió d’indústria, realitzarà una pregunta al conseller Buch sobre aquesta qüestió.

Salvador ha recordat que l’Aeroport, que va ser inaugurat fa dos anys i mig “i encara no ha entrat en funcionament malgrat el cost que ha suposat per a tots”, és una infraestructura “fonamental per al desenvolupament econòmic i turístic de Castelló”.

Per la seua banda, la diputada d’Esquerra Unida (EUPV) en Les Corts, Marina Albiol, ha criticat els detalls donats pel Consell sobre la licitació de l’aeroport “ens fan témer el pitjor”.

“Una vegada més, el PP es dedica a beneficiar l’empresa privada i malgastar els diners dels contribuents valencians”, ha denunciat Albiol, qui ha agregat que el ple de condicions és una “autèntica ganga per a les empreses que opten per explotar l’aeroport”.

“El Consell posarà els diners fins que els passatgers arriben a 360.000 o transcórreguen deu anys i després l’empresa assumirà la despesa. És un autèntic regal, tot un aeroport de 200 milions a cost zero com a màxim durant deu anys”, ha assenyalat.

D’altra banda, Compromís ha informat que el Govern, en una resposta parlamentària, assenyala que Aerocas no ha sol·licitat l’autorització d’inici d’activitat i que fins a l’1 de febrer de 2013 (dos anys després de la inauguració) no va presentar l’informe del compliment de Vigilància de la DIA.

Compromís assenyala que, segons aquesta resposta, “es demostra que la premura i agilitat a tramitar els permisos de l’aeroport continua deixant molt a desitjar, mentre es dediquen a llançar missatges contradictoris sobre possibles vendes, bona part de la tramitació està per fer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa