Diari La Veu del País Valencià
Concentració contra les retallades
RedactaVeu / València.

Hui dilluns 21 d’octubre, a les 13 hores, a la seu de la Conselleria d’Administracions Públiques (carrer Micalet) de València, està convocada una concentració de delegades i delegats sindicals de la Intersindical Valenciana per fer patent el rebuig a les retallades del Govern valencià.

La Secretaria Autonòmica d’Administracions Públiques ha convocat, a través d’una telefonada, una reunió tècnica preparatòria de la Mesa General de Negociació prevista per al 23 d’octubre on s’han de tractar les retribucions del personal de la Generalitat per al 2014. La reunió tècnica serà a les 13 hores. Intersindical Valenciana va comunicar als responsables de l’Administració que convocaren la reunió per escrit, en temps i forma, i que aquesta tinguera caràcter oficial, i es va alçar acta de la mateixa.

El Sindicat critica la pràctica de convocar reunions de “taula braser” a què està acostumada la Secretaria Autonòmica. Unes reunions que pretenen substituir els processos de negociació legalment establerts. Per això, hem exigit acabar amb aquestes pràctiques i que es potencien els òrgans de negociació i participació transparents i amb actes.

Per altra part, sobre el fons de la qüestió, Intersindical Valenciana no acceptarà cap retallada salarial o de plantilla per 2014 i exigirà compensacions per totes les pèrdues produïdes durant els darrers anys. Per al Sindicat, és inacceptable que les treballadores i treballadors en general, i en aquest cas, els de la Generalitat Valenciana paguen per la política d’afavorir els interessos de la banca, el sistema financer, els especuladors i els corruptes que han practicat els governs espanyol i valencià. El sindicat afirma que “sí que n’hi ha diners, però s’estan desviant cap a àmbits privats i per beneficiar els de sempre”.

Finalment, des del sindicat s’adverteix que si s’aproven noves retallades la confrontació estarà servida durant els darrers mesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa