Diari La Veu del País Valencià
El PSPV proposa incorporar estudis de riscos sísmics en grans projectes
RedactaVeu / València

El portaveu de Medi Ambient en el Congrés i secretari general del PSPV en les comarques centrals, José Luis Ábalos, ha reclamat al Govern “major rigorositat” en les avaluacions ambientals de grans projectes com el magatzem Castor i ha proposat que incorporen estudis de riscos sísmics.

Segons ha informat la formació en un comunicat, el grup parlamentari socialista ha presentat una esmena a la nova llei d’Avaluació Ambiental, que exigeix a l’Executiu de Mariano Rajoy “major rigorositat, cautela i protecció de la ciutadania a l’hora d’engegar projectes de gran envergadura com la planta d’emmagatzematge de gas Castor”.

El diputat socialista per València ha considerat que la realitat mostrada després dels sismes a les costes de Castelló i Tarragona “obliga els polítics a prendre en consideració els possibles riscs derivats de les activitats energètiques”.

Per açò, ha qualificat de “imprescindible” que la nova Llei de Protecció Ambiental “exigisca juntament amb altres consideracions, l’estudi de riscos sísmics derivats de l’activitat de grans projectes”.

La intenció del ministeri d’Agricultura i Medi Ambient d’agilitar i flexibilitzar els controls i estudis d’impacte ambiental en la nova normativa ha sigut considerat com “una equivocació” per Ábalos.

El diputat ha lamentat que la nova llei “haguera passat sense major atenció mediàtica pel Congrés si no arriba a ser per la problemàtica sorgida arran de Castor”.

Ábalos ha assegurat que des del PSPV com des del PSOE treballaran per a impedir que els interessos econòmics del PP “relaxen els controls en les avaluacions ambientals dels grans projectes”.

“L’executiu de Rajoy ha de replantejar-se la seua aposta decidida per energies no renovables com el petroli, el gas…a més del seu suport continu a activitats com el ‘fracking’ “, ha incidit.

Comparteix

Icona de pantalla completa