Diari La Veu del País Valencià
Vora 800.000 alumnes i 64.000 docents, cridats a la vaga del 24-O
RedactaVeu / València

STEPV ha presentat en roda de premsa els motius pels quals convoca vaga educativa el proper 24 d’octubre i les accions realitzades i previstes. La vaga afectarà tots els funcionaris i treballadors dependents de totes les Administracions Educatives, i de les Universitats, tant al PAS laboral, PAS funcionari PDI laboral i PDI funcionari, igualment afecta tots els treballadors docents i no docents de l’ensenyament sostingut total o parcialment amb fons públics, monitors de menjador i altres activitats en centres públics i privats concertats, personal d’atenció educativa o assistencial externalitzat, personal de les escoles dependents de l’administració local, i personal de titularitat municipal, amb servei externalitzat, personal que treballa a l’ensenyament públic, univeristari i no universitari, i de privada.

En total, estan convocats, segons dades de la Conselleria, 779.992 alumnes de centres públics i concertats no universitaris (567.543 de la pública i 212.379 de la privada-concertada). Pel que fa al professorat, 63.925 docents estan convocats a participar-hi (49.599 de la pública i 14.326 de la privada-concertada).

Sobre els motius pels quals convoquen vaga, es resumeixen en tres: rebuig a la LOMQE o llei Wert, a les polítiques de retallades del Govern espanyol i valencià; i a l’acord de professorat interí signat el passat 3 d’abril.

La llei educativa suposa l’agressió “més greu a l’ensenyament en la recent història. Ni ha estat negociada per la comunitat educativa, ni compta amb el suport de cap partit de l’oposició. A més, incrementa l’escletxa social entre l’alumnat, modifica les condicions laborals del professorat, condemna l’alumnat a passar per diverses revàlides, fomenta la religió i margina les llengües pròpies, entre moltes altres raons”, han explicat fonts del sindicat.

Pel que fa a les retallades, des de 2010 “hem patit l’acomiadament de més de 4.000 docents interins per la modificació de les plantilles de primària, secundària i FP; el professorat ha vist congelat i retallat el seu salari per diverses normatives d’àmbit estatal i autonòmic; l’alumnat ha vist dificultat l’accés a beques de transport i menjador escolar, de llibres de text, o d’accés a la universitat. Ara mateix, hi ha menys professorat, més malpagat i amb més alumnat per atendre”.

I, finalment, l’acord de professorat interí ha provocat que enguany més de 1.400 docents interins hagen perdut el seu lloc en la borsa i han sigut ordenats al final, amb la qual cosa no han tingut possibilitat d’accedir a vacant aquest curs 2013/14.

El Sindicat fa una crida a la comunitat educativa perquè aquest dijous 24 d’octubre participe activament en totes les accions convocades en moltes localitats valencianes i, especialment, en les manifestacions a Alacant, València i Castelló a les 18:30 hores (en aquest enllaç trobareu les accions convocades).

Comparteix

Icona de pantalla completa