Diari La Veu del País Valencià
Potenciar les recerques relacionades amb l’ensenyament de la música
RedactaVeu / València

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la Universitat de València potenciaran la formació i les recerques relacionades amb l’ensenyament i pràctica de la musica en el marc d’un conveni que han signat el rector Esteban Morcillo i el president Josep Francesc Almeria.

Altres objectius que persegueix el document són la promoció, realització i divulgació conjunta de cursos i seminaris que impartiran professors relacionats amb la matèria i fomentar la col·laboració en projectes específics amb departaments o grups de recerca de la Universitat de València que una comissió mixta programarà, supervisarà i avaluarà. A més, en els cinc anys, renovables, de vigència del conveni es podran elaborar convenis específics per a desenvolupar programes de treball complementaris.

Morcillo ha subratllat que la FSMCV i la Universitat de València “són institucions condemnades a tenir una història creuada i entrecreuada i, per tant, no faríem bé si no som capaços de generar i desenvolupar convenis i projectes en comú”. Almeria, ha afirmat que “la signatura d’aquest conveni institucionalitza una fructífera col·laboració que desenvoluparan ambdues entitats” i que “la gestió del coneixement ha de passar per la universitat i per la recerca”.

Entre les idees o projectes que podrien sorgir, el rector ha esmentat la realització d’un master d’estudis musicals, “encara que no siga aquest el moment més oportú”, i ha apostat per “impulsar estudis sobre impacte econòmic, estudis de la singularitat valenciana al voltant del naixement i creixement d’aquest tipus d’estructures, la història del moviment…” Almeria i Morcillo han lamentat el fet que els conservatoris superiors de música no estiguen dins de la Universitat, la qual cosa ha retret el que els alumnes no feren estudis de musicologia i ha influït negativament en la relació música-Universitat.

Almeria, ha fet referència al fet que la FSMCV treballa amb la Universitat de València des de fa diversos anys. Remigi Morant, professor de la Universitat de València i doctor per la Universitat Jaume I de Castelló, és assessor educatiu de la FSMCV, ha col·laborat en el desenvolupament del programa informàtic ‘Tactus’, una eina d’aprenentatge musical que és la primera d’una sèrie de productes que es divulgaran entre el col·lectiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa