Compromís aconsegueix que el PP vote a favor del desmantellament de Castor

Enric Nomdedéu: “Sorprenentment, el PSOE s'ha abstingut en la votació de la comissió contra el Castor. Esperem que reconsideren la seua posició”
22 octubre 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló de la Plana
 
El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha aconseguit que el PP assumisca en la comissió de Desenvolupament Sostenible la moció presentada per Compromís la setmana passada en què s’exigeix “la paralització definitiva i el desmantellament de la plataforma Castor”.
 
El representant de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha recordat que, “com es plasma en la proposició no de llei del PP en Les Corts, els populars fins ara només demanaven la paralització temporal de Castor. Ara, gràcies a la moció de Compromís, hem aconseguit que el PP de la Diputació assumisca la paralització definitiva i el seu desmantellament, per la qual cosa en el ple de dimarts que ve, la Diputació Provincial ratificarà la proposta de Compromís de paralitzar definitivament la plataforma”.
 
Així s'ha acordat hui durant la comissió de Desenvolupament Sostenible en què es debatia en primera instància la moció de Compromís. “Ens felicitem d'haver arrancat un acord que pareixia impossible i això és fruit que som l'únic grup que presenta les propostes amb antelació i amb temps suficient per a negociar les iniciatives abans que arriben al ple”, diu Nomdedéu.
 
Abstenció del PSOE
 
El representant de Compromís en la Diputació ha lamentat que el PSOE s'haja abstingut en un tema “d'absoluta transcendència per a la sostenibilitat de la nostra terra i per a la seguretat dels veïns del Maestrat”.
 
Nomdedéu apel·la que el PSOE tinga “sensibilitat cap als veïns del Maestrat, que reclamen la paralització definitiva de Castor i el seu desmantellament”.
 
Per això, insta els socialistes a “modificar la seua posició, com ha fet el PP, i protegir la proposta de Compromís que es votarà en el ple dimarts que ve”.
 
Nomdedéu detalla que per a aconseguir l'acord s'ha inclòs en la moció una esmena d'addició del PP en la qual es planteja, a més del desmantellament, “investigar penalment tot el procés de Castor”.

El diputat de Compromís opina que “el PSOE no hauria de tindre cap problema en aquest punt i hauria de donar suport perquè s’investiguen totes les autoritzacions de Castor per a depurar responsabilitats, si n’hi hagueren”.

next