Diari La Veu del País Valencià
València preveu fer l’entorn de la Llotja, la Plaça de la Reina i de la Verge per als vianants
Europa Press / València

L’edil ha assenyalat que allò marcat en el PEP són els paràmetres de referència que s’hauran de tenir pel que fa a una intervenció en aquestes zones a l’hora de fer-les per als vianants. “Cadascuna d’aquestes requerirà una actuació individualitzada i detallada”, ha aclarit.

L’objectiu que es pretén és l’ordenació del trànsit de vehicles a Ciutat Vella. A l’entorn del Mercat Central, la Llotja i de l’església de Sant Joan del Mercat. La intervenció suposarà un trànsit lliure de vehicles des de l’Avinguda de Maria Cristina fins al carrer Borseria “i que aquesta zona es poguera fer per als vianants”, ha afegit.

Per això, Novo ha indicat que caldrà tenir en compte els residents, el transport públic i els vehicles de càrrega i descàrrega que acudisquen al Mercat Central. “Sols es permetrà el trànsit a residents, transport públic i càrrega i descàrrega”, ha apuntat i es tancarà per a la resta.

A més, considera que “caldrà desbloquejar l’aparcament subterrani de la Plaça de Bruges i posar-lo en funcionament”. Precisament, perquè l’accés a aquest aparcament funciona sense passar per l’Avinguda Maria Cristina i per la façana de la Llotja “es preveu que l’Avinguda Baró de Càrcer siga de doble sentit, per al trànsit. En l’anàlisi inicial és viable, però falta l’aspecte tècnic de Trànsit”, ha explicat.

Respecte a la Plaça de la Reina, Novo també ha afirmat que requereix “d’una actuació important per a poder guanyar espai per als vianants” perquè caldrà conjugar “totes les necessitats que ara mateix té la zona”, des del punt de vista de vianants, d’usos i activitats i també tots els serveis com són EMT, taxis, Valenbici, cotxes de cavalls o autobusos turístics.

El problema a l’hora de fer per als vianants la Plaça de la Reina es troba en els accessos a l’aparcament subterrani. “Caldrà trobar una alternativa tècnica de treure les rampes d’entrada i eixida, perquè no té massa sentit l’actuació si no es fa això, ja que l’espai que es guanyaria seria mínim”, ha manifestat. La regidora creu que si no es trauen els accessos de la plaça, fer l’espai per als vianants “es quedaria en una operació de maquillatge”.

Comparteix

Icona de pantalla completa