Diari La Veu del País Valencià
24-O / Estudiants xifren en més del 90% el seguiment de la vaga
Europa Press / València

Així ho ha assegurat el portaveu del sindicat, Carlos Naranjo, que ha afegit que al campus universitari de Blasco Ibáñez de la Universitat de València ha secundat la protesta aproximadament el 80% dels estudiants, mentre que a Tarongers i la Universitat Politècnica (UPV), la xifra es rebaixa al 40%.

Naranjo ha assegurat que la valoració del primer dia de vaga estudiantil és “molt bona, amb una alta participació”, i suposa un senyal de la “massiva resposta” que el sindicat estudiantil espera per a la vaga i la manifestació convocada per a aquest dimecres a València -a partir de les 12.00 hores des de la Facultat d’Història- i a Castelló, on eixirà de la Plaça de la Independència.

Alhora, durant la jornada de hui una dotzena de grups d’estudiants han recorregut diferents barris de València per a informar de les seues reivindicacions.

A tot l’Estat, el Sindicat d’Estudiants ha assegurat que el seguiment de l’acció ha arribat al 90% de mitjana. Així, afirma que més de 1.900 instituts d’ensenyament mitjà han parat les classes i que la vaga és “massiva” al País Valencià, Madrid, Andalusia, Extremadura, Aragó, Astúries, Galícia, amb percentatges de seguiment que oscil·len entre el 80 i el 95%.

Aquesta organització recalca que a altres territoris com Catalunya, la Rioja, Múrcia, Castella-Lleó, Castella-la Manxa, Canàries, la vaga està tenint un suport superior al 75%. També apunta que al País Basc i Navarra, “desenes d’instituts s’han sumat a la vaga”.

Finalment, titlla de “massiva” la mobilització dels estudiants d’universitat, que “ha paralitzat la immensa majoria de les facultats de la Universitat Complutense, l’Autònoma, la URJC a Madrid”, de la mateixa manera que “al campus de València, Cadis, Sevilla, Granada, Almeria, i a la resta de ciutats andaluses”.

Comparteix

Icona de pantalla completa