Diari La Veu del País Valencià
Judici / Fabra i la seua exdona van ingressar 3,2 milions sense justificar
EFE / Castelló

Caviró ha afegit que d’aquesta última quantitat, 3.005.000 euros van ser ingressats en efectiu en alguns dels 85 comptes que tenia oberts en matrimoni. El perit ha comparegut hui en la Secció Primera de l’Audiència Provincial de Castelló al costat d’altres tres perits que han fet informes sobre els balanços fiscals de Carlos Fabra i la seua exesposa.



Conrado Caviró ha dit així mateix que tots els moviments en comptes bancaris que van realitzar Fabra i Fernández “no permeten en absolut” tenir saldo suficient per als nombrosos ingressos en efectiu que es van fer. Per a aquest perit, després d’analitzar els 17.000 moviments bancaris que es van produir en aqueixos anys, els comptes del matrimoni “no eixen”, i ha dit que malgrat que “hi ha altres components a considerar, com els premis de la loteria i alguna venda”, el “desfasament segueix sent tremend entre les disponibilitats i els ingressos en efectiu”.

“Si no hi haguera ingressos en efectiu seria impossible que mantingueren el nivell d’endeutament, de pagament d’interessos i de consum”, ha constatat. Per a aquest perit, tots els moviments que es van realitzar “no permeten en absolut tenir saldo suficient per als ingressos en efectiu”, que van arribar a ser, segons un altre dels perits, Javier Rubio, un total de 599.

Conrado Caviró ha manifestat també que la majoria dels ingressos en efectiu es feien en comptes amb préstecs domiciliats, “un dia o dos abans de vèncer l’amortització” encara que “d’aqueixos ingressos no hi ha rastre, no hi ha eixida de cap compte ni en xecs o reintegrament que permeta justificar l’ingrés d’aqueixes quantitats”.



D’altra banda, el perit s’ha referit als ingressos en comptes del matrimoni de 217 xecs, mitjançant els quals es van abonar 3,9 milions d’euros entre 1999 i 2004, dels quals “el 6% no està justificat amb renda o patrimoni”. També s’ha referit als moviments amb les targetes de crèdit, que eren “molt elevats”, i a diversos extractes de 6.000 euros que es van pagar en casinos de joc, un d’ells a Marbella.



Durant la major part de la sessió, en la qual els quatre perits han comparegut de manera conjunta, aquests han discutit sobre el rigor o l’encert de l’anàlisi de les dades que han aportat. El perit proposat per la defensa de Carlos Fabra, Juan Alberto Marco, ha dit que aquest va obtenir ingressos per despeses de representació justificats per la Diputació, el PP provincial, el PPCV, l’Aeroport, el Club de Golf La Coma o la Cambra de comerç.



La sessió continuarà demà matí a les 10 hores amb les preguntes de les defenses als mateixos quatre perits que han comparegut hui.

Comparteix

Icona de pantalla completa