Diari La Veu del País Valencià
Un diàleg intergeneracional al voltant de l’educació
RedactaVeu / Ontinyent

‘Memòria i Patrimoni Viu’, el pioner projecte de foment del diàleg intergeneracional posat en marxa enguany al Campus Universitari d’Ontinyent, ha estat presentat al XI Congrés Estatal de Ciutats Educadores celebrat els últims dies a Gandia.

En aquest Congrés, que reunia més d’un centenar de tècnics i regidors d’educació de tot l’Estat espanyol, el projecte era presentat per la Cap d’Iniciatives del Vicerrectorat de Participació i Projecció Territorial, Sacramento Pinazo, i l’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Universitària Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui posava de relleu que aquest projecte “incideix en una cosa essencial: posa en valor els punts d’unió entre les persones i no les diferències”.

Amb el programa ‘Memòria i Patrimoni Viu’, del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València (UV), 24 joves estudiants de magisteri i 24 alumnes de ‘Unimajors’ amb més de 50 anys s’han reunit en 10 sessions repartides entre gener i octubre per tal d’establir un diàleg intergeneracional en qüestions relatives a l’educació. Cada sessió ha comptat amb un guió de treball, sobre aspectes com l’evolució del rol del mestre, els plans d’estudi, el calendari escolar, els materials o el paper dels mitjans de comunicació a l’educació.

Amb els resultats d’aquests diàlegs, es realitzaran uns relats per part dels participants que, juntament amb una sèrie de fotografies d’objectes d’èpoques passades, permetran crear uns panells expositius que seran mostrats de manera itinerant a Ontinyent i altres ciutats. Així mateix, a partir d’aquest material es farà un llibre on es replegarà el treball de cada grup, i es gravarà un DVD que serà accessible des d’internet.

Sacramento Pinazo destacava el gran interés mostrat tant per joves com pels majors participants, “majors d’envelliment actiu, alguns dels quals han estat professors o alumnes a l’edifici Lluís Vives del Campus d’Ontinyent en temps passats, i que ara han compartit espai amb uns joves amb els quals han pogut intercanviar coneixements, aprofitant a més a més l’ús de les noves tecnologies”.

L’alcalde d’Ontinyent explicava a l’auditori els passos fets a la ciutat des de la implantació de la Diplomatura de Ciències Empresarials en 1998 fins a hui, amb les titulacions de Finances i Comptabilitat, ADE i Magisteri Infantil, amb el nou edifici del Campus Universitari en construcció, i amb una completa programació d’activitats i iniciatives amb un altíssim grau d’acceptació, entre les quals es troba ‘Memòria i Patrimoni Viu’. Jorge Rodríguez destacava el paper de la Fundació Campus Ontinyent com a nexe d’unió de les principals institucions d’Ontinyent per impulsar els estudis universitaris a la ciutat, confirmant el compromís del Govern d’Ontinyent “per la formació universitària a totes les edats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa