Diari La Veu del País Valencià
L’exalcalde del PP de Torrevella entrarà a la presó
EFE / Alacant

El grup municipal Els Verds ha facilitat una sentència dictada el passat dia 11 per la Sala Segona penal del Tribunal Suprem (TS) que desestima el citat recurs d’Hernández Mateo contra la resolució emesa al novembre de 2012 pel TSJ valencià, que el va condemnar pels delictes de falsedat en document oficial i prevaricació.

En la sentència, el TS condemna el recurrent al pagament de les costes ocasionades i estableix que es comunique la seua resolució al TSJ als efectes legals oportuns, amb devolució de la causa. En la vista del recurs de l’exalcalde de Torrevella, celebrada el passat 8 d’octubre, el fiscal del Suprem va sol·licitar al tribunal que confirmara la condemna per a Hernández Mateo per cometre falsedat i prevaricació en l’adjudicació, en 2004, del contracte de recollida d’escombraries, valorat en 97,8 milions d’euros.

Segons el fiscal, un examen de conjunt de totes les actuacions de l’alcalde posa de manifest amb claredat que va participar en el procés de decisió d’un contracte molt important per a aconseguir l’adjudicació a la unió temporal d’empreses (UTE) “Necso Entrecanales- Grupo Generala de Servicios “.

La causa es va iniciar al gener de 2007 arran de la denúncia presentada per Els Verds de Torrevella i, encara que al principi va ser portada pel jutjat d’instrucció número 4 de la localitat, aquest després es va inhibir a favor del TSJ valencià per la llavors condició d’aforat d’Hernández Mateo, qui era diputat (PP) en Les Corts.

Després de sis anys d’instrucció en el jutjat de Torrevella i en la Sala civil i Penal del TSJ valencià, aquesta última va dictar sentència condemnatòria el passat 30 de novembre de 2012.

Segons la sentència del TSJ, l’exalcalde va manipular el procés d’adjudicació mitjançant un complex sistema per a aconseguir un sol objectiu: adjudicar el contracte a una unió temporal d’empreses (UTE). Referent a açò, el Tribunal Suprem exposa que hi havia informes tècnics interns contraris a l’adjudicació que el recurrent va proposar en la reunió de la mesa de contractació de 24 de febrer de 2004.

En oposició al sentit dels informes, es va aportar un altre extern elaborat després per designació directa, simulant haver acudit al procediment negociat sense publicitat. El Suprem indica que, a més, va haver-hi alteració del nombre de membres de la mesa de contractació per a assegurar el vot favorable o, si escau, obtenir una majoria més folgada a favor de la proposta d’adjudicació que el recurrent defensava des del primer moment.

El PP expressa el seu respecte per la decisió del Suprem sobre Hernández Mateo

El portaveu del PP en Les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha expressat hui el “respecte” d’aquesta formació per la decisió del Tribunal Suprem de desestimar el recurs de l’exalcalde de Torrevella Pedro Hernández Mateo contra la fallada que el va condemnar pel contracte de recollida d’escombraries.

Comparteix

Icona de pantalla completa