Diari La Veu del País Valencià
STEPV crida a la Vaga General a l’ensenyament
RedactaVeu / València

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià, Intersindical Valenciana (STEPV), sindicat majoritari a l’ensenyament, crida al conjunt de les treballadores i treballadors dels centres docents i a la comunicat educativa a secundar la vaga estatal covocada per al dia 24 d’octubre.

La vaga abasta tot el funcionariat i treballadores i treballadors dependents de totes les Administracions Educatives, i de les Universitats, tant al PAS laboral, PAS funcionari PDI laboral i PDI funcionari. Igualment afecta totes les treballadores i treballadors docents i no docents de l’ensenyament sostingut total o parcialment amb fons públics, monitors de menjador i altres activitats en centres públics i privats concertats, personal d’atenció educativa o assistencial externalitzat, personal de les escoles dependents de l’administració local i personal de titularitat municipal, amb servei externalitzat.

STEPV ha convocat la vaga per la retirada del projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) que ha presentat el Ministeri d’Educació, la paralització i revocació de les reformes i retallades que a l’àmbit de l’Educació s’han aprovat pels Governs espanyol i valencià que estan suposant un greu deteriorament de la qualitat educativa i una agressió sense precedents cap als drets de les treballadores i els treballadors de l’educació, la revocació de l’acord de 3 d’abril de 2013 sobre provisió de llocs de treball en règim d’interinitat signat per la Conselleria d’Educació i determinats sindicats. En eixe sentit, es reivindica el manteniment de l’acord de novembre de 2010.

I finalment, per a exigir que el valencià siga la llengua vehicular del sistema educatiu valencià.

Les accions previstes per al dia de vaga són:

Piquets Informatius. Els piquets informatius es concentraran als centres de treball entre les 8 i les 10 hores.

Matí. Concentracions – Manifestacions

En moltes localitats es realitzaran accions al matí el dia de la vaga i confluiran a la vesprada en tres grans manifestacions a València, Alacant i Castelló.

Dénia. Manifestació 11 hores. Plaça Arxiduc Carles (dels autobusos).

Benidorm. Concentració 11:30 hores. Pl. Hispanitat (triangular).

Elx. 11 hores. Concentració a l’Ajuntament. A continuació, manifestació a la Universitat on se celebrarà assemblea i lectura de manifest unitari contra les retallades i la LOMQE.

Orihuela. Glorieta Gabriel Miró: tallers, jocs, activitats diverses. 12:30 hores. Manifestació pels carrers de la ciutat.

Port Sagunt. 10 hores. Manifestació des de l’Alameda, Avd. 9 d’Octubre, c/ Virgen de los Dolores, Av. Camp de Morvedre, Centre Cívic.

Xirivella. Manifestació a les 12 hores (plaça de la Constitució)

Gandia. Concentració a les 12 hores (Plaça Major)

Torrent. Manifestació a les 12 hores (Ajuntament)

Requena: Manifestació a les 11:30 hores (Pl. dels Patos)

Aiora. Manifestació. IES Fernando III. 10 hores.

València. Benimaclet: Concentració a les 10 hores a la plaça de Benimaclet. Marítim: cercavila a les 9:30 hores des de l’IES Isabel de Villena. Facultats: Manifestació que s’iniciarà a Facultat Gª – Història. 12 hores.

Vinaròs. 11 hores. p. Ajuntament. Concentració Popular: ‘escrivim la nostra història’.

Castelló. 10:30 hores concentració a la plaça M.Agustina.

Vesprada. Manifestacions

València. plaça Sant Agustí. 18:30 hores

Castelló. plaça Mª Agustina. 18:30 hores.

Alacant. IES Jorge Juan. 18:30 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa