Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València presenta a Educació més de 5.000 reclamacions de beques
RedactaVeu / València

Des que la l’administració pública va eliminar el bo llibre el curs passat i va començar a reduir el pressupost d’ajudes de llibres fins al punt que en aquest curs les ha eliminades, FAPA-València ha denunciat dos coses, la falta d’impagament per part de la Conselleria d’Educació de les ajudes a l’alumnat de primària i secundària, i la falta d’inversió en l’escola pública que ha culminat en l’eliminació de la convocatòria de beques per a l’alumnat.

I ho ha fet reclamant a la Conselleria mitjançant una campanya de recollida de reclamacions de beques. Gràcies a aquesta, la federació va aconseguir que al mes de setembre la Conselleria d’Educació pagara les ajudes referides a secundària del curs 2011-2012. Com que no ha sigut prou, perquè l’administració encara deu totes les ajudes del curs 2012-2013, un total de 28’7 milions d’euros, la federació va continuar amb la campanya de reclamacions fins al passat divendres 18 d’octubre.

Així, ha volgut convocar un acte per a lliurar les més de 5.000 reclamacions que s’han arreplegat i que van dirigides tant a la Conselleria d’Educació com a la d’Hisenda. A partir d’ara, si en tres mesos no es rep cap resposta de l’administració pública, FAPA-València posarà en marxa el procés de reclamació judicial.

La presidenta de la federació, Eva Grimaltos, continua preguntant on estan els diners pressupostats per a l’any 2013 en la partida d’educació per a l’ajuda de llibres de text. “Les famílies no tenim la culpa de la nefasta gestió dels nostres recursos públics per part d’un govern que ha apostat per altres qüestions, però no per una política educativa pública”, subratlla Grimaltos.

Comparteix

Icona de pantalla completa