Diari La Veu del País Valencià
Els estudiants exigeixen a Wert que se’n vaja amb totes les seues retallades
Europa Press / València

Així, han demanat al ministre “que se’n vaja amb totes les seues retallades” en beques (d’estudis, transport i menjador) i en docents, i amb el seu “desorbitat” augment de taxes universitàries. Segons adverteixen, busca “impedir l’accés a l’educació superior, que siguem uns babaus i que ens tiren del sistema educatiu perquè els seus col·legues a les empreses multinacionals ens exploten”.

La marxa, convocada pel Sindicat d’Estudiants, ha unit alumnes de Secundària, FP i universitats en la segona jornada de vaga educativa estatal que, segons el coordinador del Sindicat d’Estudiants valencià, Carlos Naranjo, ha comptat amb un seguiment de vora el 95% en l’ensenyament no universitari i del 85% a les facultats valencianes.

El recorregut de la manifestació ha arrancat a la Facultat d’Història de la Universitat de València, on abans de partir, Joaquín Navarro, un home al qual el Sindicat d’Estudiants ha definit com un “veterà lluitador contra el Franquisme”, ha instat els alumnes a “lluitar per tot el que el Govern ha llevat” i que la seua generació va aconseguir. En la seua època, ha recordat, no podien reunir-se: “Vosaltres teniu l’avantatge que podeu reunir-vos i manifestar-vos”, els ha animat.

Després de les seues paraules, els manifestants han caminat amb consignes i cartells amb lemes com ‘Per una universitat accessible per a tots’, ‘Wertgonya’, ‘El fill de l’obrer a la universitat’, ‘Estudiant, si no lluites no t’escolten’ ‘Per una educació que ensenye a pensar no a obeir’, ‘SOS Educació’ o ‘No es canvia de sistema educatiu com de calces’.

A mig camí, la protesta ha confluït amb la I Marxa valenciana contra l’atur i la precarietat, que ha partit de diversos pobles a les 6.00 del matí per a unir-se als estudiants en part del seu recorregut.

“Obrers i estudiants, units i endavant”

“Obrers i estudiants, units i endavant”, “Educació pública i de qualitat”, “Sí, es pot”, han clamat les dos marxes juntes entre aplaudiments. Des de la Plataforma d’aturats i precaris de València, els Iaioflautes, que també han participat a la convocatòria, han animat els joves a continuar amb la lluita que ells van iniciar: “Vosaltres també, nosaltres vam poder”.

Comparteix

Icona de pantalla completa