Diari La Veu del País Valencià
Preparació als exàmens de l’EOI per compensar la manca de places a Ontinyent
Redactaveu / Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent oferirà una preparació als exàmens de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), per donar resposta a les més de 300 persones que s’havien quedat sense plaça al curs 2013/2014 dels nivells B1 i B2 d’anglés a l’aulari d’Ontinyent de l’EOI d’Alzira. Aquests cursos es posen en marxa al Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) Sant Carles, que dimarts inaugurava al Centre Cultural de Caixa Ontinyent el seu nou curs 2013/2014, en un acte que comptava amb la presència de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació, Pepe Pla.

En concret, al CFPA es posen en marxa dos grups per als interessats en presentar-se per lliure a les proves de l’EOI, “gent que en molts casos necessita aquests títols per a exercitar la seua professió o per optar a un lloc de treball, i a la qual les administracions deuen donar resposta”, destacava Pla. L’edil incidia en què “no es pot entendre” com amb l’elevat nivell de matrícules que registra any rere any l’aulari d’Ontinyent de l’Escola Oficial d’Idiomes “la Conselleria no atén a les necessitats de la ciutadania i segueix sense dotar la nostra ciutat d’una EOI pròpia”, una situació davant la qual “el Govern d’Ontinyent ha de fer el que estiga a la seua mà per atendre aquestes persones, en aquest cas posant en marxa grups al Centre d’Adults Sant Carles”, assenyalava.

Pepe Pla insistia que el Govern d’Ontinyent posarà sempre a disposició de la Conselleria tot allò que necessite per a posar en marxa una EOI pròpia a la ciutat, “si es comprometen a encetar l’obra, nosaltres buscarem un edifici per a oferir el servei d’immediat fins que estiga. Però el que no pot ser és que centenars de persones es queden sense cursar uns estudis que necessiten. Ontinyent no pot ser més un apèndix d’una altra Escola Oficial d’Idiomes, ha de tenir-ne una pròpia i seguirem reivindicant-la amb totes les nostres forces”, concloïa el regidor.

Comparteix

Icona de pantalla completa