Diari La Veu del País Valencià
Vaga general en defensa de l’educació pública
RedactaVeu / València

El País Valencià està convocat hui a la Vaga General per l’Educació Pública. Una vaga que, com ja va adelantar el sindicat STPEV, afectarà tots els funcionaris i treballadors dependents de totes les Administracions Educatives, i de les Universitats, tant al PAS laboral, PAS funcionari PDI laboral i PDI funcionari, igualment afecta tots els treballadors docents i no docents de l’ensenyament sostingut total o parcialment amb fons públics, monitors de menjador i altres activitats en centres públics i privats concertats, personal d’atenció educativa o assistencial externalitzat, personal de les escoles dependents de l’administració local, i personal de titularitat municipal, amb servei externalitzat, personal que treballa a l’ensenyament públic, univeristari i no universitari, i de privada.

En total, estan convocats, segons dades de la Conselleria, 779.992 alumnes de centres públics i concertats no universitaris (567.543 de la pública i 212.379 de la privada-concertada). Pel que fa al professorat, 63.925 docents estan convocats a participar-hi (49.599 de la pública i 14.326 de la privada-concertada).

Les accions previstes per al dia de vaga són:

Piquets Informatius. Els piquets informatius es concentraran als centres de treball entre les 8 i les 10 hores.

Matí. Concentracions – Manifestacions

En moltes localitats es realitzaran accions al matí el dia de la vaga i confluiran a la vesprada en tres grans manifestacions a València, Alacant i Castelló.

Dénia. Manifestació 11 hores. Plaça Arxiduc Carles (dels autobusos).

Benidorm. Concentració 11:30 hores. Pl. Hispanitat (triangular).

Elx. 11 hores. Concentració a l’Ajuntament. A continuació, manifestació a la Universitat on se celebrarà assemblea i lectura de manifest unitari contra les retallades i la LOMQE.

Orihuela. Glorieta Gabriel Miró: tallers, jocs, activitats diverses. 12:30 hores. Manifestació pels carrers de la ciutat.

Port Sagunt. 10 hores. Manifestació des de l’Alameda, Avd. 9 d’Octubre, c/ Virgen de los Dolores, Av. Camp de Morvedre, Centre Cívic.

Xirivella. Manifestació a les 12 hores (plaça de la Constitució)

Gandia. Concentració a les 12 hores (Plaça Major)

Torrent. Manifestació a les 12 hores (Ajuntament)

Requena: Manifestació a les 11:30 hores (Pl. dels Patos)

Aiora. Manifestació. IES Fernando III. 10 hores.

València. Benimaclet: Concentració a les 10 hores a la plaça de Benimaclet. Marítim: cercavila a les 9:30 hores des de l’IES Isabel de Villena. Facultats: Manifestació que s’iniciarà a Facultat Gª – Història. 12 hores.

Vinaròs. 11 hores. p. Ajuntament. Concentració Popular: ‘escrivim la nostra història’.

Castelló. 10:30 hores concentració a la plaça M.Agustina.

Vesprada. Manifestacions

València. plaça Sant Agustí. 18:30 hores

Castelló. plaça Mª Agustina. 18:30 hores.

Alacant. IES Jorge Juan. 18:30 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa