Diari La Veu del País Valencià
Governació torna a ‘endarrerir’ els pagaments amb les dos bandes de Llíria

RedactaVeu / Llíria.

Les Bandes de Llíria s’han vist novament defraudades per la Generalitat Valenciana i, més concretament, pel conseller de Governació, que una volta més “ha tornat a incomplir els seus compromisos amb els convenis signats amb les dos centenàries societats musicals, relatius a l’Ampliació i millora del Local Social (en el cas de la Banda Primitiva) i l’Auditori i construcció del Centre Integrat (en el cas de la Banda Unió Musical)”, segons Compromís.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, el PP “va mentir descaradament quan va signar els convenis amb les entitats musicals de Llíria, ja que no comptava amb el suport econòmic que hi donara cobertura, perquè l’única finalitat que es perseguia era purament electoral: fer-se la foto i publicitar un engany que ara posa en dificultats les dos societats”.

En el cas de la Primitiva a nivell econòmic, perquè han de pagar el préstec i els interessos que ha comportat la construcció del nou local social. I en el cas de La Unió Musical, tindre paralitzades les obres de construcció del nou centre cntegrat i millora de l’Auditori.

El Consell havia signat els dos convenis en 2007, que havien d’haver finalitzat en 2011, amb el pagament total de les quantitats assignades. Però, a eixa data i amb les obres finalitzades d’una de les societats (la de la Primitiva), la Generalitat no havia pagat pràcticament res del que estava acordat.

En 2012, l’actual conseller de Governació, competent en la matèria, amb la impossibilitat de complir amb els acords signats amb les Bandes de Llíria, “i burlant-se de la intel·ligència dels socis de les dues entitats, va fer una reprogramació del pagament de les anualitats al llarg d’aquesta legislatura, amb els perjudicis econòmics i constructius que ambdues societats estan suportant. Una reprogramació que sols ha tingut validesa en 2012, ja que ara, en l’exercici 2013, el PP ha fet una nova retallada a les assignacions”.

La Conselleria de Governació, en resposta a una pregunta parlamentària emesa per Compromís recentment sobre les assignacions fetes en els pressupostos de la Generalitat per a 2013, que eren de 300 mil i 180 mil euros a la Unió i a la Primitiva, respectivament, ha reconegut que, tot i mantindre el compromís econòmic inicial, ha procedit a fer una nova reprogramació. Extrem que, segons Compromís, “ha deixat en tan sols un 40% la dotació econòmica que rebran les societats de Llíria durant 2013, és a dir, uns 120 o 70 mil euros aproximadament”.

Per a Garcia, els fets demostren “la nefasta gestió del PP i dels seus dirigents amb la ciutadania i la societat valenciana, incapaços de complir amb els compromisos que ells mateixa han adquirit i que ara no poden pagar. Deixen un rosari de deutes i obres inacabades pel seu afany de protagonisme”.

Comparteix

Icona de pantalla completa