Diari La Veu del País Valencià
La lleugera disminució de la desocupació no permet albirar un canvi de tendència
RedactaVeu / València

Para CCOO PV, la taxa d’atur segueix sent elevada i les xifres dramàtiques, ja que tenim a més de 700.000 persones en desocupació al País Valencià. I açò sense cap tipus de perspectiva de canvi, ja que el Govern valencià no està potenciant que aquesta situació revertisca. Ni tan sols el sector serveis, propi de l’estacionalitat, ha aconseguit atenuar la situació de desocupació que viuen centenars de milers de ciutadans, per no esmentar la precarietat laboral que caracteritza al nostre mercat de treball.

Per a la secretària d’Ocupació de CCOO PV, Ana María García, “és necessari l’abandó de les polítiques d’austeritat i reformes estructurals, que han demostrat ser un fracàs en matèria d’ocupació, a més de generar desigualtats i augment de la pobresa. En aquest sentit, el sindicat se seguirà mobilitzant en contra d’aquest tipus de polítiques, com està succeint hui en la vaga d’ensenyament”.

Segons García, “no s’ha de confondre la lleu recuperació en la recessió en la qual ens trobem amb el creixement econòmic indispensable per a generar ocupació, malgrat les declaracions del Banc d’Espanya”.

Entre les claus per a un desenvolupament social i econòmic, CCOO PV aposta per la dotació de les infraestructures necessàries, la millora del sistema educatiu, especialment la formació professional i la formació al llarg de tota la vida, l’augment dels salaris, un canvi de política fiscal i garantir el finançament a les empreses.

Caiguda de la població activa

La taxa d’atur al País Valencià per a tercer trimestre de 2013 ascendeix a 28,29% (29,06% en el segon trimestre), amb el qual el nombre de persones en situació de desocupació és de 701.300. La taxa continua estant per sobre de la mitjana estatal (25,98%).

CCOO PV destaca la gran diferència en la taxa d’atur entre homes i dones, un 27,87% enfront del 28,79% de desocupació femenina. Entre els joves menors de 25 anys hi ha un 55,64% de taxa d’atur. Per a majors de 25 anys, la taxa d’atur és del 25,92%. Quant al nombre de persones actives, es produeix una reducció d’11.600 persones respecte al segon trimestre i de 28.700 persones respecte a l’any anterior. Per tant, la reducció de la desocupació es deu a una important caiguda de la població activa.

UGT-PV: “La desocupació és cada vegada més crònica i les condicions laborals empitjoren dramàticament”

La UGT-PV denuncia que les dades del mercat laboral valencià de l’Enquesta de Població Activa del tercer trimestre de 2013 indiquen que l’atur al País Valencià és cada vegada més crònic, mentre que les condicions laborals empitjoren dramàticament per a centenars de milers de treballadors i treballadores valencianes.

I és que, malgrat les grandiloqüents manifestacions d’alguns responsables polítics, la taxa de desocupació del País Valencià se situa en el 28,29% (més de dos punts per sobre de la mitjana estatal), és a dir, hi ha 701.300 persones al País Valencià que volen treballar i no poden fer-ho. A més, malgrat l’eufòria del Govern amb les dades de l’EPA, hem de recordar que en termes interanuals solament hi ha 800 aturats menys que fa un any.

Comparteix

Icona de pantalla completa