Diari La Veu del País Valencià
Costa més inserir laboralment un major de 45 anys que un malalt mental
EFE / València

Lanaspa ha presentat a València la inversió de l’Obra Social la Caixa a les comarques centrals, on enguany destinen 15 milions d’euros per a iniciatives de lluita contra la pobresa infantil, el foment de l’ocupació entre col·lectius amb dificultats, atenció a malalts i envelliment.

En el programa d’inserció laboral, la Caixa col·labora amb entitats socials i amb empreses per a inserir a discapacitats físics i psíquics, dones víctimes de violència de gènere i joves. Lanaspa ha explicat que moltes empreses, malgrat els prejudicis que es tenen a priori, repeteixen i tornen a contractar discapacitats.

Del començament d’any ençà fins al setembre s’han aconseguit 563 insercions laborals gràcies a aquest programa a València i les comarques centrals, més de l’obtingut en tot 2012 (542). Des del començament del programa d’inserció, s’ha aconseguit treball per a 2.900 persones.

L’atenció a la infància és un altre dels programes als quals l’Obra Social la Caixa destina un major pressupost a València (al voltant de 3,2 milions d’euros), on col·labora amb tres entitats, cosa que permet a la fundació arribar a les famílies en risc d’exclusió i amb xiquets menors de deu anys.

Lanaspa ha reconegut que el programa “no ha aconseguit eliminar la pobresa infantil”, ja que de fet ha augmentat, però sí ha permés a “uns quants milers de famílies aguantar la situació en millors condicions materials i de benestar”.



Ha destacat que en aquest programa s’han realitzat millores com la formació de pares, sobretot a famílies monoparentals, per a millorar l’ambient familiar, i les relacions amb els ajuntaments per a evitar duplicitats de serveis socials i identificar les missions.

En la resta de programes de la Fundació, s’ha referit a la labor desenvolupada en col·laboració amb l’associació Aspanion en atenció pediàtrica a xiquets amb càncer i als seus familiars, per la qual s’han atés quasi 1.700 pacients, i amb Secretariat Gitano al barri de la Coma a Paterna.

Comparteix

Icona de pantalla completa