Diari La Veu del País Valencià
La ‘mort’ de l’energia fotovoltaica al País Valencià
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista a Les Corts i coordinador de la comissió d’Indústria, Francisco Toledo, ha reclamat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que “defense les 15.000 ocupacions que estan en joc al País Valencià” que perillen amb el Decret-Llei 9/2013 del Govern de l’Estat espanyol, que a més suposarà “la mort del sector de l’energia fotovoltaica” al País Valencià i que causarà “un greu perjudici als 50.000 xicotets inversors, a les empreses fabricadores i a les indústries auxiliars”.

Així, li ha demanat que “prenga exemple” de la defensa dels interessos valencians davant el Govern estatal que duu a terme el secretari general del PSPV, Ximo Puig, ja que “fa valdre la veu dels valencians a Madrid”. En aquest cas, li ha recordat que el PSOE, a través del Grup Socialista del Congrés dels Diputats, ha interposat recurs d’inconstitucionalitat contra el Reial decret-Llei 9/2013, de 12 de juliol, pel qual s’adopten mesures urgents per a garantir l’estabilitat financera del sistema elèctric que comporta “una greu penalització a les energies renovables en el seu conjunt”.

Toledo, que ha defensat aquesta proposta del PSPV en el ple del Parlament valencià, ha insistit que, ja que “Fabra no ha seguit l’acció d’exigència dels seus homòlegs a Múrcia i Extremadura -governs autònoms que també han presentat recurs d’inconstitucionalitat-, almenys s’atrevisca per una vegada a demanar a Rajoy que derogue aquesta norma” perquè el País Valencià és “dels més perjudicats”.

D’altra banda, ha lamentat “la callada per resposta” que recentment va donar el conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Màxim Buch, a Les Corts a una pregunta oral formulada pel mateix Toledo sobre l’impacte d’aquest Reial-decret al País Valencià. Per açò, ha lamentat que “des de fa un mes ni tan sols contesten, s’han posat de perfil davant aquest nou greuge del Govern central”.

El portaveu d’Indústria ha incidit en el “notable i gravíssim impacte” d’aquesta normativa per al País Valencià ja que és la tercera autonomia en major potència fotovoltaica, la primera en cobertes solars, amb cinc factories que fabricaven el 30% dels mòduls estatals i que ara estan parades i amb 320 empreses auxiliars (instal·lacions, enginyeria, manteniment).

Comparteix

Icona de pantalla completa