Nou "simulacre de participació ciutadana" de l'EPSAR

AE-Agró denuncia que el Consell de Participació d'aquesta entitat pública continua sense facilitar la participació real i efectiva de les entitats que l'integren
24 octubre 2013 01:00h
Redactaveu / València

Acció Ecologista-Agró ha rebutjat asistir al Consell de Participació de l'EPSAR, l'Empresa Pública de Sanejament d'Aigües Residuals. El motiu d'aquesta decisió radica en la “manca de participació pública real i efectiva” d’aquest òrgan, que depén de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, i que continua sense facilitar el treball de les entitats ciutadanes que l'integren. Per això, AE-Agró ha enviat un escrit a l'EPSAR informant que l'organització ecologista declinava assistir a un nou "simulacre de participació ciutadana" de l'administració valenciana.

Una vegada més, l'EPSAR (Empresa Pública de Sanejament d'Aigües Residuals) ha convocat la reunió del seu Consell de Participació i ha enviat la documentació per a debatre en aquest òrgan amb menys de 48 hores d'antelació. Des d'Acció Ecologista-Agró “considerem que aquest 'modus operandi', que hem denunciat des de fa anys, impossibilita la participació real i efectiva dels representants de les entitats ciutadanes que formem part de l'esmentat Consell de Participació”.

Per això, l'organització ecologista ha enviat un escrit a l'EPSAR, entitat que depén de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, exigint, una vegada més, que aquest òrgan es convoque amb 15 dies d'antelació. I, per descomptat, que la documentació per a debatre en el Consell de Participació també s'envie a les entitats ciutadanes que l'integren amb 15 dies d'antelació.

Només així “podrem analitzar, estudiar i valorar correctament la documentació que s'ha de debatre en aquest òrgan, ja que les entitats ciutadanes representades al consell no disposem d'una estructura professional. El nostre treball es basa en la participació voluntària i desinteressada dels nostres membres, fora del seu horari de treball, i, amb només dos dies de temps, resulta impossible preparar amb rigor i seriositat una reunió com la del Consell de Participació de l'EPSAR on, per exemple, s'aborden temes tan complexos com el pressupost de l'entitat, la revisió del cànon de sanejament i el programa d'obres anuals o la memòria de gestió de l'any anterior”.

next