Diari La Veu del País Valencià
Milers de persones clamen contra les retallades i la Llei Wert
Europa Press / València

Les tres marxes han donat començament entorn de les 18.30 hores a la plaça Sant Agustín de València, l’IES Jorge Juan d’Alacant i la plaça Maria Agustina de Castelló.

A València, encapçala la manifestació una gran pancarta amb el lema ‘Ni Lomqe ni retallades, més inversió, més qualitat, més valencià i més dignitat’ i s’han corejat consignes com ‘Wert dimissió’.

En declaracions als periodistes, representants sindicals han assenyalat que es tracta de “una mala llei”, que consideren “polititzada i ideologitzada”, i han exigit la retirada d’aquesta norma i l’obertura d’un procés de diàleg per a cercar el consens en matèria educativa.

A Alacant, la marxa ha arrancat puntual després d’una pancarta amb el lema ‘Davant les retallades de la Lomqe, defensem l’escola pública i en valencià’. A la capçalera figuren, entre d’altres, el diputat estatal d’Esquerra Unida Gaspar Llamazares, qui ha indicat que la Lomqe suposa “una contrareforma que ens retrotrau a fa dècades pel que fa a despesa, centralització i falta d’equitat”.

“La inspiració de la llei no és només del senyor Wert, sinó del senyor Camino de la Conferència Episcopal”, ha indicat l’exlíder de la formació d’esquerres, qui manté que tots dos “han creat aquesta contrareforma que s’assembla a la de Trento”.

Les mobilitzacions sí que serveixen



Llamazares ha defensat que “les mobilitzacions sí que serveixen” i que, de fet, “les marees han frenat les iniciatives més dures del PP”. Així, considera que “Wert haurà de replegar veles almenys en els aspectes més durs de la seua iniciativa”.



A Castelló, representants dels sindicats han valorat el seguiment de la vaga, ja que “dos de cada tres professors de la pública s’han sumat a l’atur”, i també han celebrat la participació de l’alumnat de tots els nivells educatius.

Comparteix

Icona de pantalla completa