Diari La Veu del País Valencià
Llíria acorda la construcció del nou retén de la policia
Llíria acorda la construcció del nou retén de la policia local al Pla de l’Arc

La proposta de Compromís-MoVe d’encarregar el projecte d’execució va rebre el suport majoritari dels Grups de la corporació.

Segons el portaveu de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, la Policia Local roman des de principis de l’any 90 en un edifici que ja va ser utilitzat durant quasi una dècada abans com a seu dels jutjats del Partit Judicial de Llíria, fins que es va obrir l’actual edifici de Justícia.

Este instal·lació, apunta Garcia, no reuneix cap condició per poder albergar els actuals serveis que presta la Policia Local de Llíria, a més de ser d’unes dimensions que no donen cabuda als prop de 50 agents que a hores d’ara presten servei en la mateixa.

De fet, fa uns 5 anys, es varen construir un vestidors nous amb la finalitat de complir les mínimes condicions de salut laboral i amb la intenció de ser el primer pas per a la posterior construcció d’un nou Retén de la Policia Local a Llíria.

En 2009 es va procedir a l’adjudicació del contracte de Redacció del Projecte Bàsic i Execució i del Projecte d’enderrocament i estudi de Gestió de Residus per a construir el Nou Retén de la Policia Local de Llíria (2ª Fase). Projecte que va rebre el suport unànime de tots els grups municipals en el Ple de l’ajuntament de 19 de maig de 2011, on es va aprovar.

Ara, afirma el portaveu de Compromís-MoVe, sols resta fer el projecte d’execució per valorar el cost i dotar la partida pressupostaria per a ala licitació de l’obra.

Per a Compromís-MoVe, este equipament municipal és necessari i ha sigut sempre una prioritat. Per això, a part de ser una proposta del nostre programa electoral, s’ha està treballant tant en l’anterior legislatura com en esta, per a que en breu siga una realitat, afegeix Garcia.

Anit, el Ple de Llíria, a proposta de la Coalició, va re afermar la voluntat de l’ajuntament per continuar amb el projecte inicial de construir un Nou Retén de la Policia Local en el Pla de l’Arc, en el mateix lloc on es troben les actuals instal·lacions i instar a l’òrgan de contractació a realitzar els tràmits administratius necessaris per dur endavant l’encàrrec redactar el Projecte d’Execució final.

La proposta va rebre el suport de tots els grups municipals a excepció de Llíria Puede, que va votar en contra.

Comparteix

Icona de pantalla completa