Diari La Veu del País Valencià
L’Orquestra de València celebra aquest divendres el 70 aniversari
Europa Press / València

Aquest divendres l‘Orquestra de València, després de 3.165 programes des d’aquell concert inaugural farà el 70 aniversari amb un concert, que per a la presidenta del Palau de la Música, Mayrén Beneyto “serà molt especial ja que reconeix la tasca desenvolupada al llarg de 70 anys d’una magnífica trajectòria musical, plena d’èxits i d’esdeveniments molt especials, i de servei a tots els valencians”.

Així i sota la direcció de l’actual titular Yaron Traub, l’Orquestra interpretarà l’estrena absoluta del Concert, núm. 4 Porta dels Serrans del compositor valencià Ferrer Ferran, obra d’encàrrec per a aquesta celebració, el Concert per a trompa i orquestra núm. 2 de Richard Strauss, que compleix també 70 anys i que serà interpretat per la solista de l’orquestra María Rubio, i la Simfonia núm. 9 Del Nou Món d’Antonín Dvorák.

El concert Porta dels Serrans de Ferrer Ferran, manté els paràmetres de la forma concert, i fusiona elements romàntics, medievals i contemporanis per a crear una fusió d’estètiques. Per al compositor el fil conductor “és una frase que simbolitza les Torres de Serrans, la porta que obria pas en l’antiguitat a la ciutat de València, de la mateixa manera que també ho ha fet la formació de l’Orquestra de València, l’entrada a la ciutat com un emblema musical”.

Comparteix

Icona de pantalla completa