Diari La Veu del País Valencià
Promocionar les comarques del sud com a destinació vitivinícola
EFE / Alacant

El Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca, dependent de la Diputació d’Alacant, destinarà 25.000 euros a l’Associació Ruta del Vi d’Alacant amb l’objectiu de desenvolupar diverses accions promocionals enfocades a consolidar les comarques del sud com a destinació vitivinícola.

La presidenta de la Diputació d’Alacant i de l’organisme autònom, Luisa Pastor, ha signat un conveni de col·laboració amb el president de l’entitat, Francisco José López Collado, per a impulsar aquesta iniciativa.

Entre les actuacions contemplades en l’acord destaquen la presència en actes vinculats al sector, l’organització d’accions promocionals, el disseny, l’edició i la producció de material, i l’assistència i formació de tècnics.

Amb aqueixes accions, es donen a conèixer aquests vins i la seua ruta al públic en general per a potenciar, des del punt de vista turístic, les comarques d’interior i l’oferta complementària que podrà trobar el visitant.

Una oferta que “es concreta en un patrimoni monumental únic, un paisatge i un entorn natural excepcionals, i una gastronomia tradicional elaborada amb productes autòctons”, ha ressaltat la presidenta de la Diputació d’Alacant.

L’Associació Ruta del Vi d’Alacant es va crear en 2009 i un any més tard es va constituir amb la finalitat de promocionar la iniciativa i desenvolupar un producte d’enoturisme a través de la inclusió del territori dins de la ‘Ruta del Vi d’Espanya’.

El Patronat Costa Blanca va promoure llavors el projecte, juntament amb la Denominació d’Origen d’Alacant i diversos ajuntaments de les comarques del sud.

En l’actualitat, la Ruta la integren les localitats del Pinós, Monòver, l’Alguenya, Petrer, Villena, Salines i Novelda, i la Mancomunitat de Vall del Pop, que ofereixen la possibilitat de prendre contacte amb la cultura, tradició i costums de la zona, visitar els seus cellers, conèixer els processos d’elaboració dels brous, passejar pels vinyers i degustar els vins.

A la fi de 2012, l’organisme autònom va aprovar en el seu Consell Rector l’eixida voluntària de la citada associació per entendre que aquesta ja s’havia consolidat, al mateix temps que va acordar una ajuda de 25.000 euros per a l’anualitat 2013, subvenció que es ratifica amb aquest acord.

Comparteix

Icona de pantalla completa