Diari La Veu del País Valencià
Benlloch celebra la I Trobada Internacional del Vi
RedactaVeu / Benlloch

Benlloch celebrarà el primer cap de setmana de novembre la Festa de la Verema, una cita recuperada recentment que enguany adoptarà el nom de BIWM 2013 (Benlloch International Wine Meeting-Trobe Internacional del Vi) i que comptarà amb uns convidats especials, els vins portuguesos, i amb la participació de quatre cellers de la comarca de la Plana Alta.

Des del dijous 31 d’octubre i fins al diumenge 3 de novembre, la població es convertirà en capital de la viticultura i desplegarà per a açò un ampli programa d’activitats entorn de la cultura i la seua sòlida tradició vinícola. Una tradició amb projecció de futur que la localitat vol posar en valor. Per açò, entre d’altres cites, el cap de setmana inclourà una degustació popular de la mà dels cellers Magnanimus (Vilafamés), Mas de Rander i La Mariana (ambdues de Benlloch) i el Mollet Vi i Cultura (Castelló).

El component internacional d’aquesta cita el posarà, d’una banda, Portugal, de la qual els vins i cellers coparan gran part del protagonisme del BIWM 2013. De fet, al país veí i als seus ‘brous’ estarà dedicada l’exposició que inaugurarà aquest cap de setmana de culte a la viticultura. No obstant açò, el vessant internacional d’aquesta trobada continuarà amb els cellerers europeus que participaran, al costat d’especialistes de diverses regions vinícoles espanyoles, en el trenta aniversari de l’Aula Vinícola, degana estatal de les escoles del seu gènere. Una efemèride que inclourà a més un tast, exclusiu per a professionals i experts, d’una desena de vins portuguesos i que estarà dirigida pels cellerers del país veí convidats al BIWM 2013.

L’acte central d’aquest aniversari, emmarcat en la I Trobada Internacional del Vi, tindrà lloc el dissabte 2 de novembre a l’Auditori Municipal de Benlloch. Una gala que inaugurarà l’alcalde, Àngel Ribés, i en la qual es retrà homenatge a personalitats destacades del sector. Entre els premiats d’enguany figura el doctor Enginyer Agrònom per la UPV José Vicente Guillem, Premiat Digne del Vi 2013.

De forma paral·lela als actes lligats directament a la cultura vinícola, Benlloch celebrarà durant tot el cap de setmana la Fira del Llibre i de la Verema i que inclourà activitats per a tots els públics, com cercaviles de cabuts, desfilades de dolçainers, un contacontes a càrrec de Llorenç ‘el contacontes’, inflables per als més xicotets i l’actuació de Pep Gimeno ‘Botifarra’, que traurà a escena el seu Romanç de cec.

Comparteix

Icona de pantalla completa