Diari La Veu del País Valencià
El govern valencià augmenta un 5,6% el seu pressupost consolidat

ACN / València

La Generalitat Valenciana ha presentat aquest divendres l’avantprojecte de pressupostos per a 2014, uns comptes públics que augmenten un 5,6% en relació amb l’any anterior. Segons ha explicat el conseller d’Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, en roda de premsa, els pressupostos consolidats per a 2014 són de 17.088 milions d’euros, incloent administració i empreses públiques dependents.

Moragues ha remarcat que es tracta d’uns pressupostos “realistes, responsables i amb un clar component social”. Les partides que més augmenten són Sanitat (un 8,8%) i Benestar Social (un 2,1%), mentre que l’educació tan sols augmenta un 0,2%.

Pel que fa a descensos, Hisenda baixa un 12,4%; Presidència, Agricultura, Pesca i Alimentació es redueix un 10,2% mentre que Infraestructures augmenta un 1,3%.

El conseller Moragues ha situat l’expectativa de creixement del PIB del País Valencià en un 0,8%, un punt per sobre de la de l’Estat espanyol, tot i que ha admès que l’expectativa que va oferir el govern espanyol és “prudent” ja que hi ha previsions que apuntarien a un 1%, segons que ha dit.

El responsable d’Hisenda ha assegurat que es tracta dels pressupostos de la “recuperació” i de la sortida de la crisi. Moragues ha afegit que “venim d’un decreixement d’1,5 a una expectativa del 0,7% de creixement”. En opinió del conseller, “el pitjor ha passat, estem en un punt d’inflexió i cal ser optimistes de manera moderada”. Moragues ha sostingut que les decisions presses han permès que els comptes se situen “fora de la recessió tècnica” i que “anem en la bona direcció”.

Els comptes per a 2014 redueixen en un 10,1% el pressupost de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, un 8,9% del Consell Valencià de Cultura; un 3,4% del Consell Jurídic Consultiu; un 1,2% el de les Corts Valencianes mentre que el de la Sindicatura de Comptes augmenta un 0,1%.

La Generalitat Valenciana també augmenta un 1,9% (4.944 MEUR) les despeses de personal i un 10,01% les despeses de funcionament, fins als 2.854 MEUR. Les despeses financeres augmenten un 7,2%, 1.243 MEUR. Les inversions creixen en un 0,4%, 316 MEUR.

Comparteix

Icona de pantalla completa