Diari La Veu del País Valencià
Possible desaparició del cèntim sanitari
RedactaVeu / València

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha registrat una sèrie de preguntes al parlament valencià perquè el Consell done explicacions de la possible desaparició del cèntim sanitari. Segons Morera, “la situació és molt preocupant, perquè tenim un mal finançament per culpa d’un model que ens penalitza a les valencianes i valencians i ara, a més, la justícia europea diu que el cèntim sanitari que s’ha estat cobrant als darrers anys, no és una pràctica que s’ajuste a la llei”.

Per eixe motiu, Morera ha demanat explicacions, “perquè el Consell ens haurà de justificar els arguments pels quals va decidir cobrar un impost que ara Europa rebutja. Les errades del passat ens passen una factura molt cara a les valencianes i valencians i ara, si finalment s’elimina eixe cèntim sanitari, volem saber com pensa el Consell quadrar els pressupostos de 2014, encara que ja coneixem a qui ens governen i sabem que no dubtaran en aplicar més retallades per continuar desmantellant l’estat del benestar i implantant l’estat del malestar del PP”.

Morera ha recordat que, des de l’any 2008, “hi ha una advertència de la Comissió Europea a Espanya sobre l’impost a les vendes minoristes de determinats hidrocarburs i, malgrat l’advertència, s’ha continuat cobrant fins el dia de hui. Ara és el moment perquè el Consell done la cara i diga el que pot passar, perquè un dels escenaris possibles és que la Unió Europea reclame el retorn de les quantitats cobrades indegudament a Espanya i, no seria d’estranyar, que el govern de Rajoy exigira el pagament a les comunitats autònomes que han aplicat l’impost del cèntim sanitari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa