Diari La Veu del País Valencià
Celtas Cortos encapçala el cartell de la Fira de Tots Sants de Cocentaina
RedactaVeu / Cocentaina

La 667a edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina ha preparat un important cartell d’activitats d’oci i cultural per completar l’oferta comercial del certamen. Així, entre els dies 1 i 3 de novembre a Cocentaina es concentrarà una gran programació conformada per actuacions musicals, espectacles teatrals, danses tradicionals, malabars, animació de carrer…

El Mercat Medieval, el Soc Àrab i la Jueria seran tot un espectacle al 100%. Així, podrem gaudir amb la IX edició del ‘Palau a Escena’, que es desenvoluparà com ja va ocórrer l’any passat a la plaça del pla del Palau Comtal, on hi haurà ubicat un gran escenari on aniran succeint-se les actuacions de forma ininterrompuda entre les 11 del matí fins ben entrada la nit.

A l’interior del Palau, al pati d’armes, el més menuts tornaran a ser els protagonistes de les activitats amb la celebració de la segona edició del ‘Petit Palau’. Una programació d’espectacles de màgia, contacontes, titelles… que anirà combinada amb la instal·lació d’un gran nombre de jocs tradicionals perquè els més menuts puguen gaudir del seu propi espai a la Fira de Tots Sants.

La plaça del Mercat serà epicentre de la música d’arreu del món. Els grups Turdión (música medieval), Notes Soltes (folc valencià), El Chivo (‘bullanga’), Tragaleguas (teatre clown de carrer) i Johanna (dansa oriental) seran els encarregats d’animar l’ambient de Fira.

Com ja és tradició, el Soc Àrab (ubicat al barri del Raval de Cocentaina) serà tota una barreja de música, color i dansa amb la sensualitat pròpia de l’orient. A més, els espectacles amb foc, els contacontes moriscs i la dansa amb serps de segur farà la delícia dels visitants i veïns del poble.

També la plaça de l’Església de Santa Maria acollirà gran part d’aquesta programació d’espectacles culturals i d’entreteniment, així com el Pla de la Font, que en aquest 2013 serà el focus de la tradició amb la celebració del ‘Porrat Valencià’. Aquest ‘porrat’ acollirà jocs tradicionals (com el joc de l’anella), les danses tradicionals valencianes, teatre, la música del Mal Passet i, com a plat fort, la visita un any més del cantant de Xàtiva Pep Gimeno ‘Botifarra’, qui estarà al Pla de la Font el 2 de novembre (a les 20 hores) i el 3 de novembre (a les 14 hores).

Pep Gimeno ‘Botifarra’ estarà al Pla de la Font el 2 de novembre
Però a banda d’aquesta farcida agenda d’activitats, els més joves podran gaudir de nou amb les nits de Fira dins de l’Espai Fira i Festa (situada al pati del col·legi Sant Joan Bosco II). Com apuntàvem més amunt, l’actuació del grup Celtas Cortos (divendres 1 de novembre a les 23 hores de la nit) centrarà l’atenció. Les entrades, a un preu de 15 euros de forma anticipada (20 euros en taquilla), es poden adquirir a www.entradas.com, a les oficines de Caixa Ontinyent o Caja Mar.

Però ja des de dijous per la nit hi haurà festa garantida a aquest espai que ja s’ha convertit en pol d’atracció dels joves del poble i de la comarca. El dijous 31 serà la nit de la música en valencià, el divendres tindrem a Celtas Cortos i el dissabte la festa de la cervesa (OktoberFest) i el concert del grup Amanita Suit, a banda de les disco-mobils que tancaran les revetlles.

Com a complement a aquesta repleta agenda d’activitats, no ens podem oblidar de cuidar els nostres estómacs amb la Fira de la ‘Tapa-Gourmet’. Es tracta d’un espai ubicat al carrer Colon on es concentraran tot un seguit de propostes gastronòmiques de qualitat per acontentar tots els gustos. Des de plats més tradicionals fins a noves creacions, amb begudes selectes i música d’ambient. Un lloc adequat per fer una aturada i reprendre forces per seguir amb l’exigent recorregut de la Fira de Tots Sants i no perdre cap detall.

Comparteix

Icona de pantalla completa