Diari La Veu del País Valencià
Fabra ha d’exigir a Madrid el desmantellament del magatzem de gas Castor
RedactaVeu / València

El diputat socialista, Francesc Signes, ha destacat que “Fabra ha de fer valdre l’acord unànime de Les Corts exigint el desmantellament i tancament definitiu del projecte Castor davant el Govern”. De la mateixa manera, ha subratllat que “Fabra no pot intentar exercir ací de ‘poli bo’ previ pacte amb Soria perquè siga aquest qui exercisca de ‘poli dolent’ posant en risc la seguretat dels ciutadans valencians”.

En aquest sentit, i davant l’anunci del ministre Soria de no procedir al tancament immediat de la planta de gas subterrània, Signes ha incidit que “si aquesta vegada Fabra tampoc exerceix la seua suposada autoritat davant Madrid, demostrarà de forma definitiva la seua submissió davant Rajoy i la seua renúncia a la defensa dels interessos dels valencians expressats aquesta mateixa setmana en Les Corts”.

De la mateixa manera, ha posat l’accent que “no pot intentar quedar novament bé ací davant el clam dels afectats pels sismes i deixar que aquesta voluntat dels valencians i de tots els grups de l’oposició mora a Madrid sense donar batalla”.

Per al diputat socialista, “la seguretat dels ciutadans està per sobre de qualsevol interés econòmic o polític, i això Fabra ho ha de comprendre d’una vegada per sempre”. Per això, li he demanat que “deixe d’actuar com a delegat del Govern a la Comunitat i exercisca, d’una vegada per sempre i davant un tema tan important com és la seguretat ciutadana, com a president de tots els valencians”.

Signes ha exigit a Fabra “que desautoritze al ministre Soria de forma immediata i li exigisca el desmantellament de la plataforma marina de Castor, tal com es va aprovar per unanimitat en Les Corts dijous passat”. Així, li ha recordat la dura negociació que va tenir lloc en la cambra parlamentària i l’acord definitiu al qual es va arribar, que arreplegava el tancament definitiu i permanent del magatzem de gas submarí Castor, així com el seu posterior desmantellament, ja que la futura posada en funcionament no ofereix certesa ni seguretat que no es tornen a repetir els sismes ni es pot garantir la seguretat ciutadana.

Comparteix

Icona de pantalla completa