Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià estalvia vora 12 milions amb el canvi horari
EFE / València

Segons les estimacions de la direcció general d’Energia, al País Valencià el canvi d’hora permet estalviar un 5,7 per mil en el consum elèctric en aquells sectors que aprofiten la llum solar.

D’aquesta manera, el canvi d’hora afecta fonamentalment al consum domèstic, on es produeix un estalvi proper al 1%, la qual cosa equival a 9,4 milions d’euros. L’estalvi es produeix entre els mesos de març a octubre, ja que en aquesta època el sol ix abans i es posa més tard, és a dir, els dies són més llargs.

En aquests mesos es registra el període de l’any en el qual la insolació és major per als països de l’hemisferi nord, com el nostre. Gràcies a aquesta mesura s’aconsegueixen guanyar 135 hores de llum, amb el consegüent estalvi energètic. Amb la modificació horària es fa coincidir l’inici de la jornada laboral amb l’alba, aprofitant així millor la llum natural, amb el consegüent estalvi energètic.

També es produeixen estalvis en el sector serveis, principalment en els establiments hostalers, grans superfícies i centres d’oci, a causa dels aparells d’aire condicionat. En aquest sector s’estima que es produirà un estalvi de 2,7 milions d’euros.

En el sector industrial l’estalvi és pràcticament inapreciable, ja que l’ús de l’enllumenat en les factories és independent a la llum solar.

Comparteix

Icona de pantalla completa