Diari La Veu del País Valencià
Els pescadors valencians impugnen el decret de prospeccions petrolíferes
EFE / Castelló

L’acord ha sigut adoptat durant un acte informatiu celebrat al Grau de Castelló, al qual han assistit les principals confraries de pescadors i alcaldes de Castelló, Gandia, Cullera, Santa Pola i Torrevella.

Ortega ha comentat que les confraries de pescadors interposaran una denúncia amb nous motius de nul·litat, després que hagen fracassat els recursos presentats per la Generalitat i alguns ajuntaments. En aquesta iniciativa judicial es demanarà també al jutge que tramite una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, ha afegit.

Ortega també ha anunciat l’engegada d’una sèrie d’iniciatives contra la campanya sísmica en 3D que pensa engegar pròximament una empresa petrolífera en dos rectangles del Golf de València.

Segons informacions de la Comissió Interfederativa, aquestes actuacions suposen llançar ones sonores al fons del mar, que fan fugir els peixos o provoquen la seua mort, amb la qual cosa desapareixen els caladors.

Ortega ha anunciat també que les Confraries de Pescadors demanaran al Ministeri d’Indústria que els mostre l’expedient autonòmic d’autorització de les prospeccions, ja que la Generalitat no li l’ha facilitat, la qual cosa considera que vulnera l’acord d’Aarhus, que reconeix el dret d’accés a la informació en els processos de presa de decisions governamentals en matèries que afecten el medi ambient.

Comparteix

Icona de pantalla completa