Una sentència històrica en defensa de l’ensenyament del valencià

Escola Valenciana valora la lluita de les famílies en la resolució del TSJ a favor d’implantar el valencià al col•legi Sant Cristòfol de Picassent
1 gener 2013 01:00h
Redactaveu/Picassent
 
Després de tres anys de lluita per establir una línia d'ensenyament en valencià al col·legi Sant Cristòfol de Picassent, el Tribunal Superior de Justícia ha donat la raó a les famílies que van interposar un contenciós -administratiu a la Conselleria d'Educació per denegar-los sistemàticament el dret a poder escollir ensenyament en valencià per als seus fills.
 
Feia temps que el Consell Escolar del centre havia aprovat el canvi de programa, perquè no hi havia suficient oferta d'ensenyament en valencià al col·legi per a tota la demanda que hi havia cada any. Era la decisió democràtica de la comunitat educativa del centre i l'administració educativa denegava sistemàticament els informes i les sol·licituds de canvi de programa.
 
El centre va estar assessorat des del primer moment pel servei jurídic de l'Oficina de Drets Lingüístics d'Escola Valenciana i les famílies han dut endavant el contenciós-administratiu de la mà de l'advocat de l'entitat.
 
Per a Escola Valenciana, aquesta sentència ferma i inapel·lable és història i assenta uns precedents importantíssims. L'entitat cívica està a l'espera de la resolució de dues sentències més en la mateixa direcció corresponent a les escoles Ramon y Cajal i Rei en Jaume, totes dues de Xirivella.
 
Ara la Conselleria d'educació té un termini d'un mes per a fer el canvi de programa al centre de Picassent. Escola Valenciana considera que aquesta sentència hauria de fer reflexionar la Conselleria d'Educació pel que fa al desequilibri d'oferta de programes bilingües d'ensenyament en valencià i d'immersió lingüística respecte a les línies en castellà.

next