Diari La Veu del País Valencià
Burjassot es fa càrrec del manteniment de les Llengües del Raig
RedactaVeu / Burjassot.

Després d’un llarg procés burocràtic, l’ajuntament de Burjassot ha aconseguit que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana cedisca al consistori el manteniment i cura de les Llengües del Raig, un dels vestigis arqueològics més antics de la ciutat.

Així, s’ha procedit ja a la neteja del conjunt arquitectònic, que fins ara presentava un aspecte de total deixadesa, ple d’escombraries i brutícia. El pròxim pas serà substituir l’actual cartell informatiu per un nou, en el qual s’explicarà l’origen i les característiques d’aquest vestigi, procedent de l’època àrab de Burjassot.

Les Llengües del Raig eren un partidor de la séquia de Tormos, una obra hidràulica que dividia el cabal de la séquia en dues parts proporcionals que generaven dos nous braços conductors d’aigua a les alqueries islàmiques: el de Benicalap per la dreta i el del Raig per l’esquerra. Datat als segles X-XI, aproximadament, en plena època àrab, el partidor estava situat sobre el braç de Benicalap, el qual articulava grans espais d’horta entre Burjassot i Marxalenes.

Les Llengües del Raig és un vestigi arqueològic catalogat com Bé de Rellevància Local.

Comparteix

Icona de pantalla completa