Diari La Veu del País Valencià
EU reclama una nova comissió urgent d’estudi sobre violència de gènere
RedactaVeu / València

La diputada d’EUPV en les Corts Valencianes, Esther López Barceló, ha manifestat la seua repulsa pel terrible assassinat ahir a Vila-real d’una dona i el seu fill en mans de la seua parella sentimental. La parlamentària ha instat el Consell a posar mesures urgents per combatre aquesta xacra. “No podem deixar passar ni un dia més sense buscar solucions i noves actuacions per combatre aquestos casos. Cal una campanya escolar per educar en igualtat, per exemple, i una nova comissió d’estudi en Les Corts, que analitze les necessitats i carències en matèria de violència de gènere al País Valencià i que revise la que ja va tenir lloc amb motiu de la llei. Tot esforç és necessari i, fins i tot, imprescindible”.

Esquerra Unida lamenta que la Llei contra Violència de Gènere siga tan poc utilitzada per part del PP. “Tenim un text normatiu amb molt poc ús, que ha estat, a més, incomplit, en qüestions com la supressió dels fons d’emergència. Els assassinats per violència de gènere no paren d’ocórrer i estem convençuts que des de l’administració es poden fer moltes més coses i molt més efectives per combatre aquesta xacra. Per això, considerem necessari que la comissió d’estudi es torne a convocar i s’analitze la situació al País Valencià de manera profunda, que es pose en marxa un pla de xoc urgentment per actuar d’immediat”, reclama López Barceló.

Una de les iniciatives que demanda la parlamentària és la posada en marxa d’una campanya escolar, “en tots els centres del País Valencià, públics i privats” per conscienciar l’alumnat sobre la violència de gènere i especialment sobre la igualtat entre les dones i els homes. L’educació en igualtat és vital per combatre aquesta xacra, i hem de reforçar els nostres xiquets i xiquetes en aquestos valors”, subratlla López Barceló.

La portaveu socialista d’Igualtat, Carmen Montón, per la seua banda, també ha mostrat la seua “més enèrgica condemna” per l’assassinat d’una dona i del seu fill de 10 anys, víctimes de la violència de gènere, ocorregut a Vila-real i ha traslladat la seua solidaritat als familiars i amics de les víctimes.

Reacció institucional

Montón ha afirmat que “és necessària una reacció institucional i social per a frenar la violència masclista” i ha reclamat “una política d’Estat per a acabar amb la violència que pateixen les dones i els seus fills i filles”.

Carmen Montón ha advertit al Govern que “si es retalla en la lluita contra la violència de gènere estem baixant la guàrdia” enfront d’aquesta xacra. “Cal posar la lluita contra la violència masclista en primera línia de l’agenda política, és el moment de fer més i no menys”, va assenyalar. “No és suficient, per part del Govern, amb lamentar-se i condemnar els assassinats. És necessari reposar fons i polítiques”, va insistir

Així, la portaveu socialista ha denunciat que “des que Rajoy està en el govern s’ha retallat més del 28% -8,5 milions d’euros- i especialment l’assistència social a les dones víctimes de violència de gènere i dels seus fills i filles” i ha demanat “que es reposen tots els fons i els mitjans retallats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa