Diari La Veu del País Valencià
La ‘nefasta’ gestió de la Fórmula 1 ens ha costat més de 73 milions
RedactaVeu / València

La portaveu de Grans Esdeveniments del Grup Parlamentari Socialista en Les Corts, Eva Martínez, ha assegurat que “la nefasta gestió de la Fórmula 1 per part de Fabra ens ha costat a tots els valencians més de 73 milions d’euros”. Per açò, ha preguntat al secretari autonòmic de Cultura i Esport, Rafael Ripoll, si el president del Consell, Alberto Fabra, “no sabia fa un any que la situació econòmica era insostenible i que no ens podíem permetre la Fórmula 1”.

D’aquesta manera s’ha manifestat la diputada socialista en la Comissió d’Educació i Cultura de les Corts davant la compareixença de Consell, sol·licitada pel PSPV, perquè donara compte de les despeses, ingressos i pagaments relacionats amb el Gran Premi de la Fórmula 1 celebrat l’any passat, així com de diferents qüestions relatives al contracte amb Berni Ecclestone, entre elles les conseqüències de la rescissió del mateix. Sobre aquest tema, ha preguntat al secretari autonòmic “per què el cap del Consell no va negociar amb Ecclestone o bé la rebaixa del cànon o bé que no existira penalització abans de l’edició de l’esdeveniment esportiu l’any 2012” per a acabar inquirint al representant del Consell “per què és tan inútil el president Fabra que decideix comprar una empresa privada sense tenir els informes?”. Qüestions que no han sigut respostes pel representant del Consell.

Igualment, Eva Martínez ha lamentat que el Govern valencià no fera cas als socialistes quan li van demanar que resolguera el contracte de la Fórmula 1 al mateix temps que ha insistit que “la compra de Valmor es va realitzar enganyant i sense tenir informes que l’avalaren” així com tampoc del “impacte positiu” per al País Valencià.

La portaveu socialista ha lamentat novament “l’opacitat” del PP en tot aquest assumpte ja que no han facilitat la majoria de contractes sol·licitats: despesa de mobiliari i estris per valor de 207.000€, serveis professionals independents varis, 200.000€; impostos i taxes, 799.000 €; lloguers varis, 300.000€, drets de calendari, 253.000€; ‘càtering’, 230.000€; publicitat i mitjans de comunicació, 564.000€, entre d’altres. Sobre aquests contractes, Ripoll no ha aportat cap anotació o aclariment així com no ha oferit cap explicació de perquè el Consell no ho facilita a l’oposició, segons ha lamentat Eva Martínez.

Per tot açò, ha subratllat que “el retard de Fabra i la seua incapacitat per a negociar abans amb Ecclestone ens ha portat a pagar 39,3 milions d’euros de despesa de l’edició de 2012 i 34 milions de deute que hem assumit en comprar Valmor”. Així, ha insistit que “si Fabra haguera sigut capaç de regalar unes tanques i uns pneumàtics a Ecclestone en 2012 ens haguérem estalviat 73,3 milions”. Per aquest motiu, ha preguntat qui s’ha beneficiat de la compra de Valmor, ja que “els valencians no”.

Comparteix

Icona de pantalla completa