Clàssics de la literatura i de la medicina a les conferències dels Ciutat d’Alzira

Aquesta setmana coneixerem els guanyadors de les modalitats infantil i juvenil
28 octubre 2013 01:00h
RedactaVeu / Alzira.

El cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira arriba al seu equador amb una setmana marcada pels clàssics en diferents àmbits. Així, aquest dimarts 29 d’octubre, a les 19 hores, el prestigiós catedràtic i especialista en literatura medieval Albert Hauf ens parlarà d’un dels grans noms de la nostra literatura en la conferència ‘Roís de Corella, un clàssic per descobrir’.

D’altra banda, aquest dijous 31 d’octubre, també a les 19 hores, serà el doctor especialista en microbiologia i parasitologia Antonio Guerrero Espejo l’encarregat de presentar-nos el tema ‘Malalties infeccioses: dels clàssics a l’actualitat’ en una conferència en la qual proposarà fer un repàs d’algunes fites històriques per tal d’exposar la situació actual de la patologia infecciosa, així com problemes no resolts i reptes actuals de les infeccions, a més d’alguns avanços significatius als quals assistim actualment.

També aquesta setmana, el dijous 31 d’octubre, a les 12 hores, coneixerem les obres guanyadores del XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i el XVIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre. La proclamació tindrà lloc a l’IES Josep Maria Parra d’Alzira, acte al qual seguirà una sessió d’animació lectora amb els alumnes d’ESO i Batxillerat d’aquest l’institut al voltant de Les ombres del bosc, obra guanyadora del darrer Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, a càrrec de l’autor, Vicent Enric Belda.
 

La pròxima setmana, abans del tradicional sopar dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira que tindrà lloc el divendres 8 de novembre, es posarà punt i final al cicle amb dues conferències. El dimarts, l’escriptor Martí Domínguez, reflexionarà sobre la natura en la pintura del Renaixement, i el dijous, l’última sessió estarà dedicada a la poesia de Salvador Espriu i Vicent Andrés Estellés amb un recital poètic dirigit per Isidre Crespo.

next