Joan Francesc Mira presenta el seu nou llibre, ‘El tramvia groc’

L’obra explora la memòria personal de l’autor, amb els descobriments i els interrogants elementals que tothom pot compartir
28 octubre 2013 01:00h
RedactaVeu / València.

Joan Francesc Mira presenta aquest dimarts dia 29, a les 19.00 de la vesprada, al Centre Octubre, el seu nou llibre El tramvia groc, que l’autor defineix com a “literatura de la memòria, o memòria d’un temps passat, infància i adolescència”. Mira estarà acompanyat en l’acte per Ramon Lapiedra.

L’escriptor Joan F. Mira replica la sentència del filòsof René Descartes, 'cogito ergo sum', amb un “recorde; per tant, existisc”. El tramvia groc explora la memòria personal de l’autor, amb els descobriments i els interrogants elementals que tothom pot compartir.

En aquestes pàgines s’hi evoca la infantesa a un barri perifèric de València, el tramvia que cus l’horta amb la ciutat, els veïns més xocants, les prostitutes afectuoses, els misteris familiars sense resposta, les llums i les ombres… Com al seu dia van fer Yourcenar, Nabòkov o Canetti, Joan F. Mira recupera un temps perdut, una cultura i un univers on es coven les passions més fondes, que perviuran en l’adult.

next