Diari La Veu del País Valencià
Vila-real crea una convocatòria pròpia de beques Erasmus
L’Ajuntament aporta 10.000 euros a repartir en un màxim de 50 ajudes amb un import mínim de 200 euros i un màxim de 1.000 euros per alumne, en unes subvencions pioneres en la província que compensaran les retallades del Govern

La Regidoria de Joventut de Vila-real ha creat una convocatòria pròpia de beques Erasmus de les quals es podran beneficiar tots els joves vila-realencs que cursen estudis universitaris.

Així ho ha anunciat el regidor de Joventut, Xavier Ochando, qui ha explicat que “després de moltes gestions burocràtiques, informes tècnics i estudis legals, avui aquestes ajudes són una realitat”. “Es tracta d’una mesura pionera a Castelló, on no existeix cap altra subvenció municipal específica i a fons perdut dirigida a estudiants a l’estranger”, ha explicat, i recorda que “hem hagut d’intervenir perquè és el nostre compromís amb els joves, després que el Govern del PP retallara les beques”.

“El programa Erasmus, que va començar la seua marxa en 1987, ha contribuït a crear la vertadera generació europea”, indica Ochando, “i actualment és la pedra angular on més esforços inverteix la Unió Europea per a reduir l’atur juvenil, perquè un intercanvi Erasmus pot ajudar als joves a adquirir aptituds imprescindibles com a idiomes, capacitat d’adaptació, sensibilitat intercultural i lideratge”.

Per aquest motiu, el responsable de Joventut, destaca que “la nostra voluntat sempre ha sigut i és contribuir en la promoció educativa i el futur laboral dels joves”, per açò s’ha creat una partida específica de 10.000 euros a repartir en un màxim de 50 ajudes, per un import mínim de 200 euros i màxim d’1.000 euros per alumne per a compensar les ajudes que ofereix el Ministeri als beneficiaris de les beques Erasmus.

Aquestes quantitats es destinaran a les despeses addicionals derivades de la mobilitat dels estudiants de la ciutat. “Per a rebre l’ajuda, només cal estar empadronat a Vila-real abans de l’1 de gener de 2014, estar matriculats en qualsevol universitat pública o privada de l’Estat espanyol i ser beneficiaris d’una beca Erasmus”, assenyala.

Les sol·licituds es presentaran mitjançant instància en el Registre General de l’Ajuntament i el termini serà de 10 dies hàbils, a partir de l’endemà de la publicació definitiva de les bases en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), que es realitzarà aquest mateix dissabte, per la qual cosa es podran lliurar a partir del dilluns 21.

“L’objectiu és contrarestar les retallades que el Govern ha aplicat en els últims anys, perquè no volem que els nostres universitaris es formen ací per a haver d’emigrar i trobar ocupació a l’estranger, sinó que volem que es formen allí per a aprendre noves tècniques, créixer professionalment i amb aqueixa experiència tornar ací, a treballar a Vila-real, per a crear empreses i generar llocs de treball”, conclou Ochando.

Comparteix

Icona de pantalla completa