Diari La Veu del País Valencià
Barberá descarta una crisi en Fira València després de la dimissió de Catalá
EFE / València

L’alcaldessa de València, Rita Barberá, ha descartat hui que Fira València puga patir una crisi després de l’anunci de dimissió del seu president, Alberto Catalá, i ha defensat que es produirà una successió “normal” d’un empresari per un altre, José Vicente González, també coneixedor de la realitat firal.

Barberá s’ha manifestat en aquests termes a preguntes dels periodistes sobre la decisió de Catalá, després de rebre al coronel i nou Cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a València, Amador Escalada.

“Estem davant un relleu normal, quant a que un empresari és succeït per un altre, tots dos molt coneixedors de la situació i crec que la Fira no passarà per moment de crisi, sinó tot el contrari, de normalitat en la successió”, ha assenyalat.

L’alcaldessa ha relatat que Catalá li va comentar que tenia “la necessitat per motius personals de dedicar-se de ple a la seua empresa” i ha posat l’accent que “cal respectar de manera absoluta la seua llibertat i el seu dret de dedicar-se al seu treball personal”.

Respecte al seu substitut, vicepresident de la Fira i actual president de la patronal autonòmica Cierval, Jose Vicente González, Barberá ha recordat que “coneix perfectament la fira” i introduirà “el matís empresarial per a externalitzar-se, que és el que la Fira necessita ara”.

“Tinc aqueixa esperança, hi ha grans plans per a la Fira, que és la segona més important d’Europa i cal seguir sent-ho malgrat dificultats econòmiques”, ha afegit.

Barberá ha agraït i reconegut la labor de Catalá al capdavant de la institució firal valenciana i ha valorat que s’haja dedicat “sense mirar hores ni temps” a adequar les fires a la realitat “sempre cercant el millor per a Fira València”.

Preguntada per si el relleu és definitiu, ha assegurat no tenir notícies “que no vaja a ser d’una altra manera”, ha apuntat que González podria ser nomenat demà en el comitè executiu i ha afirmat que es porta amb ell “francament bé” i que la seua relació personal i de temes econòmics municipals és “fluïda”.

Comparteix

Icona de pantalla completa