Diari La Veu del País Valencià
CCOO: “No pot responsabilitzar-se a les víctimes de la violència masclista”
RedactaVeu / València

Des de CCOO PV es fa una crida a la delegada del Govern al País Valencià perquè deixe de buscar titulars de premsa i comence a exigir als Executius central, autonòmic i locals accions i mesures contundents contra la violència cap a les dones.

“És insuportable veure com a les dones ens maten com en una cacera, set dones a la nostra Comunitat en el que va d’any, 49 a tot l’Estat espanyol”, lamenta la secretària de la Dona, Càndida Barroso. Afegeix, que resulta molt simplista posar l’accent en què no hi havia denúncia prèvia, com així ve ocorrent en les últimes víctimes. “S’anima a denunciar com si aqueix fou l’únic camí per a acabar amb la violència masclista, quan els estudis de l’Institut de la Dona indiquen que el que coneixem és solament el 10% del problema i que la intervenció ha de ser multidisciplinària, tant en prevenció i sensibilització, protecció de les víctimes i actuacions amb els maltractadors”.

Es pregunta el sindicat quina hauria sigut la resposta pública si en compte de dones hagueren assassinat 49 futbolistes o cantants, o alcaldes. Sobretot, si es repetira any rere any. “Tirem a faltar accions de prevenció dirigides a la comunitat escolar, campanyes de sensibilització als mitjans de comunicació, més recursos per a la detecció precoç, cursos de formació per al personal dels jutjats i de Sanitat”, assegura la secretària de la Dona.

En canvi, sí s’ha comptat amb personal voluntari dels cossos de seguretat per a donar cursos de defensa personal perquè les víctimes aprenguen a defensar-se de l’agressor. “Si aqueix és el camí polític a potenciar, estem apanyades. La violència de gènere és una qüestió que s’ha d’abordar des de l’esfera pública i no podem tornar a esquemes d’antany en què siga la víctima qui es resolga el problema”, conclou Barroso.

Comparteix

Icona de pantalla completa